Távozik az aljegyző, a kabinetvezető és a sajtóreferens a vásárhelyi városházáról

Szánalomra méltó az igyekezet, ahogy Márki-Zay Péter próbál valamit a megbízóinak felmutatni – reagált a volt aljegyző arra, amit a vásárhelyi polgármester a szerdai sajtótájékoztatóján mondott.

Márki-Zay a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Végh Ibolya kedvezményes lakásvásárlásban vett részt, valamint kijelentette: a volt aljegyző nyilatkozzon abban, hogy feltételezések szerint a Városházáról több teherautónyi irat tűnt el.

Végh Ibolya szerda este a Facebookon reagált az elhangzottakra. Mint írta, nem világos számára az újdonsült polgármester kitüntető figyelme, amit irányába és immár két felnőtt fia irányába is mutat.

„Igen, Márki-Zay úr, megvettem azt a nem egészen 60 m2-es tetőtéri önkormányzati lakást, amelyet azt megelőzően 9 évig piaci alapú bérleti díj mellett bérletem. Igen, igénybe vettem azt a kedvezményt, amely minden önkormányzati lakás bérlőjét megillette, a 2016. februárjában elfogadott önkormányzati rendelet szerint, és nem, nem a Kupola2000 Kft végezte az értékbecslést, hanem a szentesi székhelyű Hundert Kft., és a vételár alapja meghaladta az értékbecslésben meghatározott összeget, de ezzel a polgármester úr akkor is tisztában volt, amikor a sajtó elé állt, és hazudott csak azért, hogy hangulatot keltsen. Szánalomra méltó az igyekezet, ahogy próbál valamit megbízoinak felmutatni” – írta a közösségi oldalán a volt aljegyző, aki március 23-tól a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalt vezeti majd.

Az iratok eltűnésére úgy reagált: „Nem lopom a papírokat. Egyébként milyen papírokat? Mi hiányzik? Emlékszik, amikor a munkaidő végeztével behivatott, és már a szobámban sem engedett vissza? Hogy lehetőséget sem adott arra, hogy a munkakörömet, aminek része volt a város 23 milliárdos költségvetésének kezelése is, bárkinek átadhassam? És most kiáll a sajtó elé és rajtam keres, ja nem is tudja, hogy keres-e valamit, de azt biztos én loptam el. Kérem, nyugodjon meg! Minden irat, ami nincs az iktatóban, az népes tanácsadó serege valamelyik tagjánál meglesz!”

„Végezetül kérem, ne használjon engem politikai céljai eléréséhez eszközül. És végképp ne használja erre a gyermekeimet. A politikai kultúra íratlan szabálya, hogy a család nem lehet céltábla. A politikusok ezt tudják, önnek pedig meg kellene tanulnia” – zárul a bejegyzés.