Sikeresek a Hódmezővásárhelyi SZC tanulói

Sikereseknek bizonyultak a Hódmezővásárhelyi SC tanulói. 

Harmincadik alkalommal rendezték meg Gyulán az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjét. A versenyen az első hat helyezettet emelték ki, akik könyvjutalomban részesültek a versenyt záró, ünnepélyes eredményhirdetésen. A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Zsoldos Ferenc Szakgimnáziumát és Szakközépiskoláját –  és megyénket – szakközépiskolai kategóriában – Szűrszabó Ádám, 9/A osztályos tanuló képviselte, aki kitűnő munkájával az országos V. helyet szerezte meg, a IV. helyezettel pontazonossággal végzett a népes mezőnyben. Felkészítő pedagógusa Mácsai Anita volt.

A Hódmezővásárhelyi SZC Kalmár Zsigmond Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tanulói a Szép Magyar Beszéd verseny regionális döntőjén értek el szép helyezéseket: Kispál Kitti (11.A, felkészítő tanára Szombathelyi Anita) a hatodik, Király Dzsesszika (3/11/B, felkészítő tanára Bodzsárné Oláh gabriella) a hetedik helyet szerezte meg.

Február 24-én került megrendezésre a hódmezővásárhelyi Balogh Imsi Sportcsarnokban a hagyományokkal rendelkező sportgála, melyen az Eötvösös tanulók is részt vettek. Kiemelkedő sport eredményeikért díjazásban részesültek: Imre Ákos (társastánc), Stráma Klaudia(atlétika), Süli Ákos(úszás), Nagy Enikő testnevelő(úszás).

Március 2-án a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny Csongrád megyei döntőjén a Corvin Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola 9.A osztályos tanulója, Szalai Gréta harmadik helyezést ért el.  Felkészítő tanára Szabóné Kőszegfalvi Mónika.

A Návay Lajos Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai, Szabó Gergő, Ádók Henriett és Luncz Lili az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Versenyen és a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen értek el szép eredményeket. Szabó Gergő, festő, mázoló, tapétázó tanuló szép teljesítményéért a szakmai bizonyítványát is megkapta – felkészítő tanárai Szécsényi Gábor és György Sándor. Ádók Henriett logisztikai és szállítmányozási ügyintéző tanuló az elődöntőbe, Luncz Lili kereskedő a döntőbe jutott. Henriett felkészítő tanára Döme Ferenc, Lilié Risch Ilona és Fórisné Bódi Mónika.