"Minden helyzetben meg kell maradnunk magyarnak!"

– hangsúlyozta Grezsa István kormánybiztos, vásárhelyi önkormányzati képviselő a helyi Fidesz-KDNP ünnepi koszorúzásán, melyen Lázár János országgyűlési képviselő is részt vett.

"Minden helyzetben meg kell maradnunk magyarnak!" 1

 

Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc hőseiről ma délben, a Kossuth- szobornál emlékeztek meg a vásárhelyi Fidesz- KDNP frakció tagjai. A rendezvényen dr. Kovács László elszavalta Petőfi Sándor: A nemzethez című versét, majd Grezsa István kormánybiztos, önkormányzati képviselő ünnepi beszédében kiemelte:

 

"Minden helyzetben meg kell maradnunk magyarnak!" 2

Az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharcban életüket veszítő vásárhelyi honvédek véráldozata is beleillik abba az ezer éves magyar nemzeti sorsba, amelynek középpontjában mindig a szabadság kivívása állt. Ma 21. században újra hitet kell tennünk magyarságunk mellett, ugyan ma nem fegyverrel kell megóvnunk, amink van, hanem ezer szállal kötődnünk kell a bennünket megtartó keresztény értékekhez. Minden helyzetben meg kell maradunk magyarnak, még az olyan zavaros időkben is, mint amelyek ma az országban, Európában, és itt Hódmezővásárhelyen is mutatkoznak.

 

Az eseményt a megemlékezés virágainak elhelyezése zárta, majd a a képviselők és a civilek főhajtással rótták le tiszteletüket az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc hősei előtt.