Márki-Zay eltolta magától a K’Art ügyet – vita a Városházán!

Az önkormányzati ügyek átvilágításáról tartott sajtótájékoztatót szerdán Márki-Zay Péter polgármester, amelyen Szabó Bálint jogász, a K’Art kifizetetlen alvállalkozóinak képviselője is megjelent. Személyeskedés és egymásra mutogatás lett a vége.

A vita során Márki-Zay Péter továbbra is tagadta, hogy ismerné Szabó Bálintot, aki viszont ismét azt állította, hogy

már többször tárgyalt az új polgármesterrel a K’Art-ügy kapcsán, valamint Facebookon ismerősök és egy szegedi magánlakásban beszélgettek már – többek között – Botka László szegedi polgármesterről.

A politikus mindezt cáfolta, és azt mondta, miután hétfőn a jogász hívatlanul megjelent a hivatali szobájában, azóta fokozottan figyelnek arra, hogy zárják a városházi ajtókat, illetve azt mondta Szabóra, hogy

„nem volt gyerekszobája”.

Márki-Zay Péter-Szabó Bálint vita

Márki-Zay Péter és Szabó Bálint összeveszett a K'Art-ügyben, cikkel később jelentkezünk!

Posted by Promenad on Wednesday, March 14, 2018

Amikor Szabó arról kérdezte a polgármestert, hogy felállít-e önkormányzati vizsgálóbizottságot a K’Art-ügy szálainak kibogozására, Márki-Zay azt mondta, hogy nem, mivel Almási István néhai polgármester és Hegedűs Zoltán volt alpolgármester sem tett  ez irányban lépéseket a közgyűléssel. Az ügy rendezését kormányzati szinten kell megoldani – tolta el magától a kérdést a polgármester. A jogász viszont kitartott mellette, hogy önkormányzati ügyről van szó, melynek kezelése immár a jelenlegi polgármester felelőssége. (Különös tekintettel arra, hogy mint nem egyszer megírtuk, Márki-Zay e pillanatig nem cáfolta, hogy kampányának támogatói között volt a K’Art tulajdonos-vezetője, a Jobbik 2014-es listavezetője, Kendi Imre – a szerk.)

Szabó Bálint kedden adott interjút lapunknak a K’Art-ügyben. A cikket Márki-Zay Péter a szerdai sajtótájékoztatón kinyomtatta, és cáfolta a jogász több kijelentését. Ez látható az alábbi videónkban.

Márki-Zay Péter-Szabó Bálint vita 2.

Márki-Zay Péter és Szabó Bálint összeveszett a K'Art-ügyben, cikkel később jelentkezünk! – 2.rész

Posted by Promenad on Wednesday, March 14, 2018