Ma délután pótolják a Vásárhely- Makó NB III-as mérkőzést

A meccset március elején még a cudar időjárás miatt halasztották el.

Úgy tűnt, hogy a Hódmezővásárhely és a Makó egymás ellen vívja az első tavaszi mérkőzést, ám a márciusi eleji csörtét végül március 14-re kellett halasztani. A HFC így a Mórahalom elleni győzelemmel kezdte a félszezont, a Makó pedig a Szentlőrinc otthonában, hátrányból fordítva csent el három pontot.

Ma délután pótolják a Vásárhely- Makó NB III-as mérkőzést 3
A Mórahalom elleni meccs egyik bravúros jelenete

Érdemes szót ejteni az őszi találkozóról is. Augusztusban (érdekes módon szintén nemzeti ünnep előtti napon) 2-2-es döntetlent játszott a két csapat. Babolek Zoltán köszönt be először, amire Faggyas Milán válaszolt, majd Lipták Ákos gólja után is Faggyas tudott egalizálni a hajrában.

Ma délután pótolják a Vásárhely- Makó NB III-as mérkőzést 2

Azóta mindkét keretben történtek változások, távozók és érkezők is akadnak itt is, ott is.

A hazai oldalon egyelőre több labdarúgó játéka is kérdéses, a meccset megelőzően az ex-vásárhelyi Tóth Imre és Babolek Zoltán is kisebb sérüléssel küzdött, de Bánóczki, Lipták és Sirokmán sem biztos, hogy hadra fogható lesz.

Vásárhelyi oldalon sem alakul ilyen téren minden a tervek szerint. Szekér Dávid a Mórahalom ellen sem tudta vállalni a játékos és vélhetően a szerdai találkozón sem számíthat rá Szűcs Róbert. Valamint a homokhátiak ellen Benke Bálint kezdő volt, de húsz perc után cserét kért, jó eséllyel ő sem lesz a gyepen a hétközi meccsen.

Úgy gondolom, mindkét csapatnak a lehető legjobban alakult a szezonnyitó. Ahogy minket, úgy a Makót is dicséret illeti, mert Szentlőrincről egy pontot is kevesen hoznak el, nemhogy hármat. Mindezek mellett nekünk a három pont a prioritás Makón, ez szerepel a terveinkben. Nem gondolnám, hogy ezen a meccsen dől el a bent maradás, mert hosszú még a bajnokság, és jó lenne, ha az összes Csongrád megyei csapat ki tudná harcolni az NB III-as tagságot jövőre. A Makó kerete változott őszihez képest, érkezett pár játékos magasabb osztályból, de nálunk is kiváló játékosok alkotják a keretet. Ennek fényében én egy szoros mérkőzésen HFC győzelmet várok

– nyilatkozta Szabó Dávid, a HFC játékosa.

A találkozót március 14-én, 14:30-tól játsszák a csapatok Makón.

Fotók: Oldalvonal- a Vásárhelyi Sportoldal/Facebook