Mit tehetünk, ha széncinege költözött a postaládánkba?

Ismételten kellemes időre ébredhettünk ma! 🙂 

Ha hinni lehet az előrejelzéseknek, akkor ezúttal is 15 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála- azért öltözzenek rétegesen, hiszen csalóka még ez a kora tavaszi meleg! Viszont ha mégis sikerül meghűlni, esetleg összeszedni egy kellemetlen fertőzést, vírust, ránk akkor is számíthatnak, hiszen hetente kétszer élőben orvosok látják el Önöket jó tanácsokkal portálunkon!

Az orvos válaszol: gyermekbetegségek A-tól Z-ig (online) 3

Aki például tegnap lemaradt volna róla, az oldalunkon megtalálja még Dr. Havasi Katalin és Dr. Papp Ferenc gyermekgyógyászok tanácsait a kisgyermekeket érintő betegségek kapcsán, ÉLŐBEN válaszoltak portálunk irodájában az olvasói kérdésekre. Ugyanerre ma is lesz lehetőség, Dr. Kónya Balázs neurológus szakorvosnak tehetik fel kérdéseiket akár a portál facebook oldalán , akár a szerkesztoseg@promenad.hu e-mail címre elküldve.

 

Ezen kívül tegnap azt is bemutattuk, hogyan futottak a vásárhelyi kis olimpikonok, valamint hogyan emlékeztek meg az 1848-as, 49-es Forradalom és Szabadságharc hőseiről a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola kisdiákjai. 

Megmenekült Csanádpalota!

Jött egy jó hír: megkapta Csanádpalota az állami segélyt, a vásárhelyi városházán azonban még mindig áll a bál: a helyi Fidesz frakció szeretné már dolgozni látni az új polgármestert, Szabó Bálint szerint pedig takargatnivalója van. 

Köszöntjük a Matild névnapot ünneplőket!

Ezen a napon történt:

– 1948-ban először adtak át Kossuth-díjakat (az 1848-as forradalom századik évfordulója alkalmából)

– 1990-ben a Parlament jegyzőkönyvébe bejegyezte, hogy Mindszenty József hercegprímás egy koncepciós per áldozata volt.

– 2008-ban a Richter-skála szerinti 5,2-es erősségű földrengés rázta meg a görög Peloponnészosz-félsziget déli partvidékét.

Ezen a napon született: 

Bem József lengyel katonatiszt, az 1848-49-es szabadságharc tábornoka, 1804-ben id. Johann Strauss osztrák hegedűművész, zeneszerző, 1879-ben Albert Einstein német születésű amerikai fizikus, 1933-ban Michael Caine angol színész, 1948-ban Billy Crystal amerikai színész, író, producer.

Mindenkinek szép napot kívánunk! 🙂