Szabó Bálint: én a károsultak embere vagyok, Márki-Zay pedig Botkáé! 1

A hallgatás beleegyezés – így reagált Szabó Bálint arra, hogy Márki-Zay Péter nem cáfolta, Kendi Imre is támogatta a kampányát.  A jogász szerint az új vásárhelyi polgármester zavarodott amiatt, hogy az asztalára került a K’Art-ügy, ami egyértelműen azt jelenti: takargatnivalója van.

Mint arról hétfőn beszámoltunk, Szabó Bálint petíciót nyújtott be Márki-Zay Péternek a polgármesteri hivatalban. A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, a K’Art-ügy kifizetetlen alvállalkozóinak képviselője a rögtönzött látogatáskor kérdéseket is feltett a településvezetőnek, aki nem válaszolt azokra, hanem időpont-egyeztetésre küldte a jogászt.

Ennek kapcsán beszélgettünk kedden Szabó Bálinttal, aki úgy fogalmazott:

Márki-Zay Péter néhány másodpercen belül megcáfolta a saját állítását az önkormányzati vizsgálóbizottság felállítása kapcsán, méghozzá a sajtó előtt.

– Értetlenül állok a polgármester álláspontja előtt, és kíváncsian várom a március 19-i közgyűlést, ahol reményeim szerint kezdeményezi majd, hogy létrehozzák a bizottságot – jelentette ki az alvállalkozók képviselője, aki a héten az összes helyi politikai frakciónál szorgalmazza majd ezt.

A jogász elmondta, bízik abban, hogy a polgármester a várost leginkább érintő és érdeklő korrupciós ügyét nem fogja a szőnyeg alá söpörni. Hozzátette, a Szeviép-ügyhöz hasonlóan a végsőkig hajlandó elmenni,

ugyanis nem hagyja, hogy a tisztességes munkát elvégzőket súlyos százmilliókkal károsítsák meg.

Kifejtette, a bizottságtól azt várná, hogy vizsgálják meg, a Kendi Imre által vezetett K’Art-cégcsoport milyen önkormányzati munkákban vett részt, az ezért kapott pénz hova került, a történetnek milyen politikai szálai vannak (hiszen ismert, Kendi Imre 2014-ben az önkormányzati választáson a Jobbik listavezetője volt – a szerk.), illetve, hogy milyen lehetőségek nyílnak az alvállalkozók kártalanítására. Szabó elmondta, a cél, hogy mielőbb megtörténjen a 60 vállalkozás 800 millió forintos kártalanítása, egyébként pedig a nap végén a bűnelkövetők fizessék majd meg a számlát. A K’Art-ügyben egyébként büntetőbírósági eljárás is folyamatban van, mint vasárnap megírtuk, április 12-én a Szegedi Járásbíróságon tartják az első tárgyalást.

Márki-Zay kedd reggelre azt tette közzé a Facebook-oldalán, hogy egyik támogatóját sem adja ki, sokuknak még a nevét sem tudja, és furcsamód arra utalt, hogy Szabó Bálintot nem is ismeri.

Szabó Bálint: Márki-Zay személyesen érintett a K’Art ügyben! 2

– A hallgatás beleegyezés – így vélekedik a Likvid-ügyvezető arról, hogy a hétfői látogatás kapcsán Márki-Zay Péter nem válaszolt az általa feltett kérdésekre, illetve azóta sem cáfolta, hogy Kendi Imre is a támogatói között lett volna. Szabó arról érdeklődött, hogy Kendi mennyivel támogatta a polgármesteri kampányt, illetve arról, hogy mennyire elfogadható számára egy olyan támogató, aki ilyen mértékben megkárosított több mint félszáz helyi vállalkozást.

– A politikus egyértelműen zavarodott, hogy az asztalára került a K’Art-ügy. Ez arra utal, hogy takargatnivalója van, holott ő elviekben független és a korrupció ellen küzd – magyarázta a jogász. Felhívta a figyelmet, hogy

Márki-Zay nem állított igazat a közösségi oldalán, mivel az elmúlt két hétben kétszer tárgyaltak, tegező viszonyban vannak, illetve a Facebookon is régóta ismerősök.

Mint elmondta, deja vu érzése van, mert Márki-Zay ugyanúgy reagál a K’Art kapcsán, mint évekkel ezelőtt Botka László a Szeviép-ügyben. – Úgy tűnik, nemcsak a szegedi polgármester emberei, hanem maga Botka is itt van Márki-Zay szobájában. A vásárhelyi településvezető Botka bábja, meghosszabbított jobb keze lett – jelentette ki Szabó.

A jogászt sokszor támadják ellenzéki oldalról azzal, hogy Lázár János és a Fidesz a megbízója. Szabó ezt cáfolta, és emlékeztetett, Csepregen fideszes jelölt ellen indult polgármester-választáson, míg Szegeden a szocialisták, most pedig a vásárhelyi Jobbikhoz és a Városházához köthető K’Art-ügyben vállalt képviseleti szerepet. − Minden esetben a kiszolgáltatott, becsapott és megkárosított alvállalkozók jogaiért és megélhetéséért dolgozom, szóval a károsultak embere vagyok – nyilatkozta a Promenádnak.