Negyven milliárdot spórol meg a lakosságnak a téli rezsicsökkentés

Mintegy negyvenmilliárd forint marad a lakosságnál a téli rezsicsökkentés után – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára hétfőn.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt szerdán jelentette be, hogy 12 ezer forintos rezsicsökkentésről döntött a kormány a március eleji rendkívüli hideg miatt.

Fónagy János, az NFM parlamenti államtitkára ennek kapcsán elmondta: a rezsicsökkentés körülbelül 3,5 millió gázfogyasztót és 650 ezer, távhővel fűtő háztartást érint. A hagyományos módon fűtő, szenet vagy fát használó emberek esetében egymilliárd forinttal megnövelik az erre a célra szolgáló szociális pénzügyi keretet.

Az államtitkár emlékeztetett, a rezsicsökkentés még 2013-ban kezdődött a gáz, a villany, a távhő, a hulladékszállítás, a palackos gáz és a kéményseprés díjának mérséklésével. A mostani, 12 ezer forintos jóváírás az áprilisi, illetve a második negyedéves számlán automatikusan történik, erről a szolgáltató írásban értesíti majd az ügyfeleket, a fogyasztóknak tehát nincs teendőjük.

 Forrás: magyaridok.hu