Hódmező habja – napi netszemle

Hazatérő fészekrakók, Botka-fiúk Vásárhelyen, kirakatsztárok aranyköpései, lerasszistázott igazság. Keddi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Megosztottság

Botka-emberek Vásárhelyen.

A Delmagyar.hu körkérdése azt mutatja, az emberek szerint idő kell Márki-Zay Péternek a bizonyításra, az elküldött címzetes főjegyzővel sokan éreznek együtt

„Nem vagyok megelégedve azzal, ahogy Márki-Zay intézi a dolgokat – jegyezte meg egy anonimitást kérő középkorú férfi. – Jobb lett volna, ha marad a régi vezetés, Hegedűs Zoltán irányításával, mert a jelenlegi polgármester tetteivel ‘szétszedi, kettéosztja várost’. – Mit keresnek itt Botka László emberei? – tette még fel a kérdést.”

Olvasóink szerint idő kell Márki-Zaynak a bizonyításra, az elküldött címzetes főjegyzővel sokan éreznek együtt

Vásárhely új polgármesterét, Márki-Zay Pétert március 3-án iktatták be hivatalába. Mozgalmas hét van mögötte és a város mögött. Kíváncsiak voltunk, miként élték meg ezt a helybeliek, mit gondolnak az elmúlt napokról. Többféle véleményt hallottunk, teljes nevét csak egy idős asszony vállalta.

Fészekrakók

Mártélyi cserebere.

Egy, az elmúlt időszak viharaiban igencsak megsérült, gólyafészket cseréltek újra hétfőn Mártélyon – tudósít fotókkal és videóval a Vásárhely24.

„Mártélyon, Vásárhelyen és Szentesen van belőlük a legtöbb a környéken, vigyázni kell rájuk, óvni kell őket.”

Elpusztult egy gólyafészek Mártélyon: újra cserélték! – VIDEÓ – Vásárhely24

Vásárhely24 – Mártélyon, Vásárhelyen és Szentesen van belőlük a legtöbb a környéken, vigyázni kell rájuk, óvni kell őket.

Molesztálás

Svédország bukása.

A Hirado.hu az M1 nyomán arról ír, hogy a bevándorlás tönkreteszi a svéd nagyvárosok életét, de aki ezt kimondja, az lerasszistázzák.

„A metrón nem tudsz nappal utazni Stockholmban, ott, ahol éltem, mert szexuálisan molesztálják az embert, és sehol nem kapsz segítséget. A rendőrség nem jön ki – nyilatkozta az M1-nek egy Stockholmban született magyar származású nő. Szerinte a legnagyobb baj, hogy a rendőrséget hiába hívják ki, nem segít. Egyrészt mert már nincs elég rendőr, másrészt vannak olyan városrészek, ahova már ők sem mernek kimenni.”

Migráció: újabb Svédországban élő magyar szólalt meg

Egyre több Svédországban élő magyar meséli el vagy írja meg az M1-nek, hogy milyen hatása van a bevándorlásnak a nagyvárosokban. Mindannyian megerősítik annak a nőnek a tapasztalatait, aki a napokban először mert erről beszélni az M1-en.

Aranyköpés

Sztárok a kirakatban.

A magyar tévések, énekesek is betörtek a YouTube platformjára, egyre többen indítanak saját vlogot, ahol családjukat, otthonukat, hétvégi programjaikat és utazásaikat is kendőzetlenül megmutatják – így az Origo.hu.

„Ördög Nóra és párja akkor kezdtek vlogolni, mikor az Ázsia Expressz forgatása miatt az egész család Ázsiába utazott. A Nánázsia betekintést adott a reality hátterébe, de főként a családról, az utazással járó nehézségekről, a honvágyról és a mindennapokról szólt. Mici és Venci nagyon népszerű lett a nézők körében, még egy különkiadás is készült az aranyköpéseikkel.”

Nem rejtegetik magánéletüket a magyar sztárok

A tévések, énekesek is betörtek a YouTube platformjára, egyre többen indítanak saját vlogot, ahol családjukat, otthonukat, hétvégi programjaikat és utazásaikat is kendőzetlenül megmutatják. A Nánási család Ázsiában felvett első vlogja csaknem 749 ezer nézőt érdekelt eddig, és már a negyedik úti videónaplójukat készítik.