Szabó Bálint: Márki-Zay személyesen érintett a K’Art ügyben! 2

A szegedi önkormányzat buktatja le Vásárhely új polgármesterét – véli a K’Art kifizetetlen alvállalkozóinak képviselője, aki hétfőn délután petíciót nyújtott át Márki-Zay Péternek a Városházán. Szabó Bálint többek között arra kíváncsi, hogy Kendi Imre mennyivel segítette a politikus kampányát.

– Egyértelmű és bizonyított, hogy a K’Art ügy szálai a vásárhelyi Városházához és a frissen megválasztott polgármesterhez, Márki-Zay Péterhez vezetnek – jelentette ki hétfő délutáni sajtótájékoztatóján Szabó Bálint. A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője azt mondta, ez a harmadik alkalom, hogy egyeztet a témában az új településvezetővel, aki az előző két alkalommal – egyéb teendőire hivatkozva – időt és türelmet kért a jogásztól.

A K’Art kifizetetlen alvállalkozóinak képviselője szerint

az ügy Hódmezővásárhely legjelentősebb közéleti és gazdasági bűnügye.

– Már hetekkel ezelőtt fel kellett volna tárni az összefüggéseket, de úgy gondoltam, meg kell várnom a választás végét, nem akartam a kampány eszközévé válni – fejtette ki Szabó, aki azt szeretné, hogy Márki-Zay önkormányzati vizsgálóbizottságot állítson fel, ami tisztázza az ügy önkormányzati és pártfinanszírozási szálát.

Szabó Bálint: Márki-Zay személyesen érintett a K’Art ügyben! 1

– Amióta a polgármester nyert, a K’Art-cégcsoport vezetője és a Jobbik egykori listavezetője, Kendi Imre visszatért a közéletbe, ugyanis Márki-Zay eredményváróján és beiktatásán is ott volt. Amikor erről kérdeztem a politikust, azt válaszolta, hogy a legnagyobb támogatókat illik meghívni – ismertette Szabó Bálint, aki az átadott petíciójában ezzel kapcsolatban is fogalmazott meg kérdéseket. Egyrészt arra kíváncsi, hogy

hány alkalommal és mennyi pénzzel támogatta Kendi a polgármesteri kampányát, illetve arra, hogy erkölcsileg számára vállalható-e „egy 60 vállalkozót mintegy 800 millió forinttal megkárosító személy támogatása”.

Továbbá azt szeretné, ha megkezdődne az alvállalkozók kártalanítása.

A Likvid Kontroll ügyvezetője két hete tartott sajtótájékoztatót, amelyen kijelentette, hogy a Jobbik érintettsége kimutatható az ügyben. – Ki sem ejtettem ekkor Márki-Zay Péter nevét, hogy ő is kapcsolódik a K’Art-hoz, azonban a szegedi Városháza erre egy közleményben úgy reagált, hogy ellene kampányoltam. A szegedi önkormányzat így egyértelmű teszi, hogy Márki-Zay is érintett benne – magyarázta Szabó.

Az alvállalkozók képviselője ezután a polgármester irodájához sétált, hogy átadja petícióját. Márki-Zay Péter arra kérte, hogy mivel egy megbeszélésen vannak, a titkárságon kérjen időpontot, és ezt követően tárgyaljanak a témában. A történtekről a videót itt tekintheti meg, amin jól hallható az alábbi párbeszéd részlete:

„ Odaadnám. Akkor kérnénk, hogy az ügyben egy önkormányzati vizsgálóbizottságot legyen szíves felállítani.

Természetesen.

Tehát erre számíthatunk.

Bármire.

Tehát a sajtó ezt hallotta, önkormányzati vizsgálóbizottság biztosan lesz.

Ilyet nem mondtam.

Azt mondta, természetesen.”

Szabó Bálint ezt követően a folyósón Horváth Andrásnak is átadta a petíciót, aki országszerte közpénzek feltárásával foglalkozik. A jogász még elmondta, ha Márki-Zay nem állít fel vizsgálóbizottságot, akkor a közgyűléshez fordul, hogy kezdeményezzék azt. Még elmondta, a szegedi Szeviép-ügyhöz hasonlóan itt sem fogják hagyni, hogy közpénzeket lopjanak.