Hódmező habja – napi netszemle 1

Polgármesteri titkolózás, tavas tippverseny, elgázolt nagyfalu, Katinka és Shane kötélhúzása. Hétindító koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Titok

Beszédes hallgatás.

Márki-Zay Péter nem válaszolt a Delmagyar.hu-nak, így a portál szerint továbbra sem tudni, van-e adóssága Hódmezővásárhelynek, és ha igen, mennyi.

„Szerettük volna megtudni azt is, hogy mi a helyzet Márki-Zay Péter legfontosabb választási ígéretével, a magánszemélyek építményadójának megszüntetésével. Ezzel kapcsolatban egyébként már elhangzott egy 2019-es dátum, ám részleteket nem tudni. Ezzel kapcsolatos kérdéseinket hétfőn fél egykor elküldtük az önkormányzatnak, ám pénteken lapzártáig – a többszöri ígéret ellenére – nem kaptunk választ.”

Nem tudni, eltörlik-e az építményadót – Hiába kérdeztük az önkormányzatot Vásárhely adósságáról

Hódmezővásárhely – Még mindig nem tudni pontosan, hogy van-e adóssága Hódmezővásárhelynek, és ha igen, akkor mennyi. Az újonnan megválasztott polgármester eddig két különböző összeget említett, a Fidesz szerint viszont nincs adósság. Azt sem tudni egyelőre, hogy mi lesz a sorsa Márki-Zay Péter legfontosabb választási ígéretének, a lakossági építményadó eltörlésének.

Terv

Vizes tippverseny.

A Vásárhely24 fotós játékra hívja az olvasóit, arra kíváncsi, rájönnek-e, hol van (lesz) tó a városban.

„Hogy a nyáron induló munkálatok ezt a részt érintik-e, nem tudni, mindenesetre a terület mély fekvése miatt ezen a részen más, mint tó, nehezen elképzelhető.”

Vajon hol van tó Vásárhelyen? – Vásárhely24

Meg tudja-e mondani, hol készült a kép, anélkül hogy a többit képet is megnézné? Már kisebb nádas is megtelepedett az Aldi és a volt Kossuth között kialakult tó partján, ahová egyébként – bár kicsit arrébb – tavat és pihenőparkot terveznek.

Árnyoldal

Elgázolt nagyfalu.

A KSH nyilvánosságra hozta a 2017-es közúti baleseti statisztikákat – ezeket elemezgeti a Zoom.hu.

„2017-ben 2476 gyalogost ütöttek el úgy, hogy a gyalogos sérülést (könnyű, súlyos vagy halálos sérülést) szenvedett. Ez egy nagyfalu lakosságának felel meg, vagy ha már közlekedés a téma, ennyi emberrel majdnem pontosan hét darab Combino Supra villamost lehetne megtölteni.”

Egy nagyfalunyi embert gázoltak el Magyarországon 2017-ben

Egy nagyfalunyi embert gázoltak el Magyarországon 2017-ben A KSH nyilvánosságra hozta a 2017-es közúti baleseti statisztikákat. 16 489 olyan baleset történt, amiben megsérült valaki, 624-en haltak meg az ilyen balesetekben. 1400-an okoztak balesetet részegen, ami komoly javulás 2016-hoz képest. 2476 gyalogost ütöttek el úgy, hogy a gyalogos megsérült.

Reménysugár

Szüneteltet a sztárpár.

Hosszú Katinka és Shane Tusup közösen nyújtottak be kérelmet a válóper szüneteltetésére, a rajongók reménykednek, a Blikk Online óvatos.

„Az érzelmi okok sincsenek kizárva, gyakorlatban előfordult már, hogy a szüneteltetés alatt a felperes és az alperes kibékült, de nem ez a jellemző. Hiszen ha valaki meggondolja magát és mégsem akar válni, akkor az eljárás az, hogy eláll a pertől, nem annak szüneteltetését kéri.”

Újabb fordulat! Hosszú és Tusup szünetelteti a válópert

Az olimpiai bajnok sportoló és edző férjének kapcsolata még tavaly novemberben romlott meg. Hónapok óta nem élnek, s nem is dolgoznak együtt – még ha hivatalosan trénerként az amerikai szakember is van megnevezve a szövetségnél. Mint arról a Blikk korábban elsőként beszámolt, Katinka hivatalosan is szeretne véget vetni kapcsolatuknak, s benyújtotta a válókeresetet.