Mit jelent polgárnak lenni?

Felelősségvállalást, bátorságot, méltóságot, mondta a térség országgyűlési képviselője a harmadik makói polgári bálon.

A Makói Mentőállomás javára is gyűjtöttek a harmadik polgári bálon. Lázár János szerint ez is jól mutatja, hogy a felelősségvállalás milyen fontos polgári erény. A térség országgyűlési képviselője azt kérte a résztvevőktől, az estén a szórakozás mellett mindenki mérlegelje magában, mit jelent polgárnak lenni.

Mit jelent polgárnak lenni? 1

Felelősségvállalást, minden körülmények között bátorságot, azt a képességet, hogy az ember az előtte álló próbatételeket emelt fővel, méltósággal, és sziklaszilárdan viselje. A polgári oldal komoly megmérettetés előtt áll, 1990 óta már sokadik alkalommal. Ehhez a megmérettetéshez sziklaszilárd meggyőződést, elvhűséget, kitartást, méltóságot és méltányosságot, a független gondolkodás erejét kívánom – fogalmazott Lázár János.

 

Mit jelent polgárnak lenni? 2

Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy továbbra is a Szent István által meghatározott úton kell haladni, akkor is, ha ezek az alapok most meginogni látszanak. Ahhoz ugyanis, hogy ne legyünk idegenek saját hazánkban arra a komoly akaratra lesz szükség, ami több mint ezer éven keresztül összetartotta a magyarokat. Ehhez a legfőbb fegyver pedig ma is a hit, a szeretet és a tettek.

 

 

Forrás: makohirado.hu