A lányoknak is van helye a ringben? 3

Sokan biztosan úgy ítélik meg, hogy nincs, ám erre Tóth Nikolett, az újonnan alakult Boxing Gym sportolója rácáfol…

Tavaly év végén alapították meg néhányan a sportág szerelmesei közül a Boxing Gym-et Hódmezővásárhelyen, melynek néhány hónap alatt akkora sikere lett, hogy a kezdeti 5-6 fős létszám mostanra 53 főre duzzadt.

Az egyesület elnöke, Bánvölgyi Róbert portálunknak elmondta: a céljuk az, hogy visszahozzák a boksz régi fényét a városban, hiszen sok évvel korábban számos, sikeres sportoló vitte Vásárhely hírét országos, és nemzetközi versenyekre egyaránt.

– Reméljük ez a célunk sikerülni is fog, hiszen gyermekek és felnőttek egyaránt vannak közöttünk. Nagy hangsúlyt fektetünk az utánpótlásra, hiszen a gyerekek jelentik a jövőt. Az egyik felnőtt büszkeségünk pedig Kovács Pál, aki már nemzetközi megmérettetéseken is bizonyított – hangsúlyozta a klub elnöke.

A tinédzser korosztály is előszeretettel választja ezt a sportot, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a klub edzésén több tizenéves is megjelent. Ami viszont talán még ennél is meglepőbb, hogy lányokat is felfedeztünk a sok fiú között. Tóth Nikolett például már négy éve bokszol.

Tóth Nikolett és Rácz Krisztián Zoltán

– Sokan furcsállják, hogy lányként ez a sportágat választottam, de szerintem megállom a helyem a fiúk között. Nem szoktak kímélni, azért mert lány vagyok, de nem bánom, mert sok lány versenyzőtársam szolidabb stílust képvisel, így velük szemben így nagyobb előnyöm van. Na meg én sem szoktam a fiúkat kímélni – mesélte mosolyogva a 17 éves lány.

Hamarosan több megmérettetés is lesz, ahol a klub bokszolói bizonyíthatják rátermettségüket, például márciusban, a Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Verseny. De szerveznek egy saját gálát is, júniusban, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség támogatásával, ahol a magyar és az ukrán válogatott tagjai mérik össze az erejüket. A rendezvényen több nívós vendég is részt vesz, itt lesz például az szakszövetség elnöke, Magyarország egykori legendás bokszolója, Erdei Zsolt is.

(Fotók: Vári Dénes)