Jó reggelt, Vásárhely! 6

Ma is korai tavaszra ébredhettünk, a remek időjárás mellé jöjjön néhány érdekesség! Ébredjen velünk!

Tegnap beszámoltunk róla, hogy Lázár János Földeákon lángost evett, kávét ivott és mézet is kapott a településen, valamint a helyi plébánoshoz is elment volna, ám a pap nem volt otthon. Aki még nem látta a miniszter oldalán megosztott videót, IDE kattinthat.

De térjünk vissza a térség időjárására. Ma még marad a kellemes, kissé borús, de kora tavaszi időjárás, akár 15 fokot is mérhetnek a hőmérők. Holnaptól azonban heves esőzésekre számíthatunk, munkába, iskolába menet ne felejtsék otthon az esernyőt… (!) és ne felejtsék el megköszönteni Szilárd, Tímea, Konstantin nevű ismerőseiket, hiszen ma ünnepelnek!

Jó reggelt, Vásárhely! 8
Matula bácsi- azaz Bánhidi László a Tüskevárban

1906-ban ezen a napon született Bánhidi László színművész is, aki a Tüskevárban játszott Matula bácsi szerepéről volt híres.

 

De büszkék is lehetünk a mai napra, hiszen 1849-ben ekkor győzte le Puchner császári csapatait Bem tábornok Nagyszebennél!

 

 

Jó reggelt, Vásárhely! 9
A cunami pusztítása 2011-ben Japánban

Szomorú dátumként pedig azért szerepel, mert 2004-ben ekkor történt az Al-Kaida 191 halálos áldozattal járó robbantásos merényletsorozata Madridban, Japánt pedig 2011-ben 9-es fokozatú földrengés rázta meg, majd az azt követő cunami közel 12 000 áldozatot követelt.

Ám most 2018-at írunk, verőfényesen süt a nap, érdemes nagy sétákat tenni odakint a jó időben. Később pedig akár meglátogatni a mozit, hiszen egy izgalmas krimit és egy jó kis borzongtató horrort is műsorra tűztek!