Hódmező habja – napi netszemle

Vásárhelyi vérengzés, állati meglepetések, szakavatott stresszkezelés, Orbán kikövezett útja. Vasárnapi koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Méregkeverő

Vásárhelyi vérengzés.

Furcsa bűneset tette híressé Hódmezővásárhelyt a huszadik század fordulóján, az ügy kapcsán született a „paraszt Párizs” elnevezés – foglalja össze a Delmagyar.hu.

„A nyomozás során először Jáger Marihoz jutott el a rendőrség, akinél a házkutatás során két üvegcse arzént találtak. Azzal vádolták, többeknek is adott a szerből, amellyel összesen hét embert gyilkoltak meg. Kiderült: a bábaasszony évek óta látta el a környék lányait, asszonyait az egérkőpornak nevezett arzéntartalmú szerrel, amelyet ‘hivatalosan’ egérirtásra használtak.”

Méregkeverő Vásárhelyen: ismerjék meg a rettenetes Jáger Marit, akit nem is így hívtak

A temetkezés már több mint száz éve sem volt olcsó dolog – ez az egyik tanulsága a nagy visszhangot felvert pörnek, amelynek egyik vádlottja a Jáger Mari néven ismert kuruzsló és bábaasszony volt. : a városháza dísztermében 1897. június 23.

Közszemle

Állatlesen Vásárhelyen.

Állati napja volt a Vásárhely24-nek, mely nem csak cirkuszolt, de ennél is tovább ment…

„A volt Kossuth helyén tanyát vert cirkusz ezúttal nem nagyon kényezteti el a vásárhelyieket abból a szempontból, hogy sok állatot kitereltek volna közszemlére/levegőzni e kellemes tavaszi napon. Egy teve és egy szürkemarha jelenti jelenleg csak a bámészkodás tárgyát.”

Állatlesen Vásárhelyen – Vásárhely24

Tevét, marhát, őzet láttunk e verőfényes tavaszi napon. A volt Kossuth helyén tanyát vert cirkusz ezúttal nem nagyon kényezteti el a vásárhelyieket abból a szempontból, hogy sok állatot kitereltek volna közszemlére/levegőzni e kellemes tavaszi napon. Egy teve és egy szürkemarha jelenti jelenleg csak a bámészkodás tárgyát.

Beleélés

Orbán kikövezett útja.

Az amerikai szocialista lap, a Jacobin szerint a hangadónak számító budapesti légkörön kívül a magyar ellenzéknek nem tűnik fel a halk többség, melynek tagjait a miniszterelnök meghallgatja és megszólítja.

„Csakúgy mint az olasz baloldal Berlusconi esetében, a magyar ellenzék megszállottan utálja Orbánt, de nem érdekli, hogy miért olyan népszerű. Imádják gyűlölni éles retorikáját, egyértelmű hazugságait, és a kormányközeli média visszásságait – fejtik ki a cikkírók. És mi lehet a kiút az ellenzék számára ebből a légkörből? A cikk konklúziója szerint az Orbán által kikövezett úton kell végigmenni, meghallgatni a vidéki és szegény embereket, és beleélni magukat a helyzetükbe, nem pedig tovább sulykolni az elbukott liberális napirendet.”

Megengedően szól Orbánról egy neves amerikai baloldali lap | Mandiner

Megengedően szól Orbánról egy neves amerikai baloldali lap | Mandiner: Az ellenzék imádja utálni Orbánt, de nem tud választ adni arra, miért olyan népszerű a magyar kormányfő – véli az amerikai szocialista lap, a Jacobin. A magazin hosszú elemzést készített, melyben a miniszterelnök kap hideget és meleget is.

Kényeztetés

Szakavatott stresszkezelés.

A Blikk Online azt mutatja be, milyen trükkökkel lazulnak el a pszichológusok, ők hogyan szabadulnak meg mindennapi kínzó problémáiktól.

„Deborah Serani klinikai pszichológus szerint fontos a rendszeres kényeztetés. Próbáljunk meg minél több olyan dolgot tenni, amitől igazán jól érezzük magunkat. Vegyünk egy illatos fürdőt vagy igyunk meg egy csésze forró teát, hallgassuk meg a kedvenc zenénket vagy nézzünk meg egy jó filmet. Fontos, hogy élvezzük az életet, és ez sokszor egészen apró dolgokon múlik.”

Nekik is vannak problémáik: így szabadulnak meg a stressztől a pszichológusok, használjuk mi is a trükkjeiket

1. Írjunk le mindent, ami az eszünkbe jut John Duffy klinikai pszichológus azzal vezeti le a feszültséget, hogy folyamatosan jegyzeteket ír. – Én mindent leírok, ami az eszembe jut, közben keresem az összefüggéseket és a megoldásokat.