Távozik az aljegyző, a kabinetvezető és a sajtóreferens a vásárhelyi városházáról 1

Nyilvános posztban reagált a facebook-on nem sokkal ezelőtt Vásárhely volt aljegyzője arra, hogy Márki-Zay Péter szerint minden szava hazugság volt legutóbb adott interjújában.

Barátaim hívták fel a figyelmem, hogy Hódmezővásárhely polgármestere heti rendes Kálmán Olga riportjában megint engem húzott elő kalapjából. A Vásárhely24-nek adott interjúm minden egyes bekezdését hazugságnak nevezte. Állításaimat továbbra is fenntartom

– így kezdi azt a nyilvános posztot Dr. Végh Ibolya, Vásárhely volt aljegyzője, melyet nem sokkal ezelőtt tett közzé facebook oldalán. Majd részletesen sorolja azokat az állításokat, melyeket szerinte azóta Márki-Zay Péter is elismert nagy nyilvánosság előtt. Így például a diktafonos lehallgatás tényét, azt, hogy Botka küldött embereket a Hivatalba, hogy csökken a köztisztviselők bére, hogy a város nincs eladósodva.

Abban sem állítottam valótlant, hogy a Hivatalban rettenetes a légkör, bár nem voltam ott, de a második összapparatusi értekezleten már ordibálásig fajult a helyzet. A légkörön az sem sokat javított, hogy 41 éves szolgálati viszonnyal a háta mögött lévő, köztiszteletben álló főjegyzőt szintén azonnali hatállyal eltávolította.

– hangsúlyozza a volt aljegyző, de kitér arra is: szerinte Márki-Zay hazudott, mikor azt állította, hogy a “tanácsadóival” ő kötötte a megbízási szerződéseket. Elmondása szerint őt egyetlen megállapodás aláírására akarta rávenni, amelyben Szeged egyik jogásza, Varga Ildikó kirendelésre kerülne Hódmezővásárhelyre úgy, hogy a teljes munkabérét cafeteriáját és munkaruha juttatását átvállalja vásárhelyi önkormányzat. Ezt viszont határozottan visszautasította ő is, és a főjegyző asszony is.

Végezetül arra kéri a poszt olvasóit, adják át, akinek tudják: az általa eddig “közszolgált” polgármesterek Rapcsák András, Lázár János és Almási István mindannyian méltósággal viselték hivatalukat, várost építettek Hódmezővásárhely minden lakosának.