Lázár Jánosnak a kedvencéből is jutott Földeákon

Lángost evett, kávét ivott és mézet is kapott a településen a miniszter, aki még a helyi plébánoshoz is elment volna, ám a pap nem volt otthon.

Szombat délelőtt Földeákon vendégeskedett a térség országgyűlési képviselője, aki a hivatalos Facebook-oldalára erről több bejegyzést és videót is posztolt. A végén egy összegzéssel állt a kamera elé, amelyben elmondta, elsőként a helyi lakosokkal beszélgetett az április választás fontosságáról és aláírásokat gyűjtött, majd egy zöldségesnél hatalmas öröm érte, ugyanis a kedvence, a fekete retek is sorakozott a kínálatban.

A politikus ezután Tímeáéknál evett egy jó lángost és ivott egy finom kávét, majd Lócziék autószerelő műhelyét kereste fel. Lázár a közösségi oldalán itt kitért arra, hogy

a földeákiak mindannyiunknak jó példák lehetnek, ugyanis a 3000 fős községben mindössze 1,7 százalékos a munkanélküliség.

Az országgyűlési képviselő a település plébánosát is meglátogatta volna, ott azonban zárt ajtók fogadták, ugyanis a pap éppen keresztelt valahol.  Végül a Csányi-család látta vendégül a honatyát, akinek ezzel véget ért a földeáki kirándulása.

Lázár Jánosnak a kedvencéből is jutott Földeákon 1

Lázár János nem tért haza üres kézzel, ugyanis az egyik gazda egy üveg mézzel ajándékozta meg. A miniszter ezzel kapcsolatban az oldalán azt írta:

Sokat küzdöttünk azért Brüsszelben is, hogy a silány minőségű, olcsó hamisítványokat ne lehessen összetéveszteni az olyan eredeti termékekkel, mint amilyet István is készít Földeákon. Kedves István, köszönöm a mézet! A vidéki gazdák mindig számíthatnak a támogatásunkra.