Márki-Zay: rendkívüli állapot alakult ki a Városházán! 2

Migránsszámlálót kapott a polgármesteri hivatal, immár ez alatt sétálhatnak el az oda érkezők – erről tartott sajtótájékoztatót az új polgármester, ám hivatali bonyodalmakról, diktafonozásról és Botka embereiről is szó esett. Sok az ellentmondás.

Holott a vásárhelyi közgyűlés szombaton megszavazta, hogy minden formában elutasítják a migránsok Magyarországra való szervezett betelepítését, ennek ellenére Márki-Zay Péter, az új polgármester úgy döntött, hogy a Városháza előterébe elhelyeztet egy migránsszámláló táblát. Ezen az szerepel, hogy a Fidesz eddig mennyi törvényes úton, valós papírokkal rendelkező menekültet fogadott be Magyarországra, és hogy mennyi betelepítési kötvényt osztott ki – ezért hívta össze a sajtót szerdán a település újonnan megválasztott vezetője.

Márki-Zay: rendkívüli állapot alakult ki a Városházán!

Márki-Zay az elmúlt tíz napról is beszámolt, és kifejtette,

néhány köztisztviselőn úgy látja, hogy az az érdekük: az átállás minél lassabb legyen, és ne működjön sikeresen a város, ugyanis több iratot és szerződést hiába kért, máig nem kapott meg.

– Emiatt az átvilágítás is nehézkesebb, de már fény derült néhány szabálytalanságra. Rendkívüli állapot alakult ki a Városházán, de mindenki nyugodjon meg, a város működni fog, hiába van ellenállás, mi fogunk győzni – tette hozzá Márki-Zay.

 

Végh Ibolya volt aljegyző egy interjúban azt állította:

a polgármester diktafont használ a hivatalban, és minden beszélgetést azzal rögzít.

Márki-Zay erre úgy reagált, ezt önvédelemből teszi és tisztában van azzal, hogy ez csak kölcsönös beleegyezéssel lehetséges. – Hamisítás, letagadás miatt használom a hivatali dolgozókkal, vállalkozókkal szemben, hogy szükség esetén jogi lépéseket tehessek. Rossz idők járnak most a hazudozókra – jelentette ki.

Végh Ibolya azt is elmondta, hogy márciustól 53 köztisztviselőnek csökkent a bére. A politikus ezt cáfolta, azt mondta, mindössze arról van szó, hogy van, akinek korábban a bértáblánál magasabb juttatást állapítottak meg, ám ezt még nem vizsgálták felül.

Arra a kérdésünkre, hogy a Városházán megüresedett állásokat valóban Botka László szegedi polgármester embereivel és jobbikosokkal töltik fel, azt válaszolta: minden állást megpályáztatnak, az elbírálás véletlenszerű lesz.

Márki-Zay: rendkívüli állapot alakult ki a Városházán! 1

„Bocsátassék meg nekem, hogy jobbikos és MSZP-s szakértők fordultak meg nálam az elmúlt napokban, és nem fideszesek”

– reagált Márki-Zay.