„Embertelen valakit táppénz alatt felmenteni az állásából!”

Ezt Lázár János mondta, annak kapcsán, hogy Márki-Zay Péter Korsós Ágnes címzetes főjegyzőt betegszabadsága alatt menesztette a vásárhelyi Városházáról.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről a csütörtöki Kormányinfón beszélt, ahol újságírói kérdésre ismertette: Korsós Ágnes 46 éve köztisztviselő, és 41 éve áll Hódmezővásárhely szolgálatában.

– Kiváló munkát végzett, pártállástól függetlenül mindenki elismerte a tevékenységét – tette hozzá Lázár.

Kifejtette, természetes, hogy az új polgármester személyi változtatásokat alkalmaz a polgármesteri hivatalban, azonban annak módja elfogadhatatlan.

Tudvalévő, hogy a címzetes főjegyző évek óta betegséggel küzd, ezért nem méltányos és emberséges, hogy Márki-Zay éppen a betegszabadsága alatt mentette fel az állásából

– mondta a miniszter.

Vásárhellyel kapcsolatban még felhívta a figyelmet: a választás véget ért, ezért a további fejlődésre kellene koncentrálni, amihez azonban nem harcra és háborúra, hanem együttműködésre és békességre lenne szükség. – Helyi lakosként és politikusként én is a fejlesztéseket szorgalmaznám, de ehhez elengedhetetlen az együttműködés – fűzte hozzá Lázár, aki szerint most bebizonyosodott, hogy minden választás jelentős következményekkel jár.

„No komment” – ezt már arra válaszolta, mi a véleménye arról, hogy az új polgármester diktafonnal a zsebében jár-kel a hivatalban.

Lázárról Márki-Zay csütörtökön azt nyilatkozta, hogy beépített emberei vannak a Városházán, akik ellene dolgoznak, megpróbálják ellehetetleníteni őt. A miniszter erre is csak ennyit reagált:

„zagyvaságokkal nem foglalkozom”.

A településvezető szerdán egy migránsszámlálót helyeztetett ki a Városháza előterében. Erről a honatya álláspontja az, hogy ez már sokkal szomorúbb téma, mivel világosan látszik, valójában ki tartozik Soros György emberei közé.

Borítókép: MTI