Hódmező habja – napi netszemle

Gorzsa megvilágosodása, Hézső nagyképűsége, vérig sértett Csanádalberti és a szerelem szárnyai. Hétindító koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Világosság

Gorzsa gondjai.

Megoldódtak! Az áramszolgáltató szakemberei burákat szereltek a villanyoszlopokra – közli az örömhírt a Delmagyar.hu.

„A múltkor az egyik szomszédasszony mesélte, hogy mentek haza, és nagyon óvatosan lépkedtek, mert nem látták, hogy hol van az út széle, és hol a fű…”

Gorzsán újból vannak lámpatestek a villanyoszlopokon

Lakossági fórumon panaszolták el a Hódmezővásárhely külterületén, Gorzsán élők, hogy hosszú hónapok óta nincs közvilágítás az egykori szolgálati lakások egy része előtt. Az önkormányzat ígéretet tett a helyzet rendezésére. – Amióta az áramszolgáltató kicserélte az oszlopokat, azóta nincs közvilágításunk Gorzsa egy részén – mondta az egyik lakos, Becsei Julianna.

Gumilabda

Hézső nagyképűsége.

A Promenad.hu Hézső Ferenc Munkácsy-díjas festőművész Visszatekintés című tárlatának megnyitóján járt.

„Sok fejtörést okozott a válogatás. Fiatalabb koromban ‘nagyképű’ voltam. Ez azt jelenti, hogy nagyméretű képeket festettem, és ezeket nem lehet összezsugorítani, nem olyan, mint a gumilabda. Egyrészt a falak lehetőségeit figyelembe kellett venni, másrészt azt is, hogy melyik művet lehet a másik mellé rakni.”

80 év közel 80 műve Hézső Ferenctől | Promenád.hu – a vidék hírportálja

Vasárnap nyílt meg a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában Hézső Ferenc Munkácsy-díjas festőművész Visszatekintés című tárlata. „Sajátos, egyedi és vásárhelyi érzéseket, hagyományokat ötvöző világot tudott teremteni Hézső Ferenc. Ezt a világot tovább tudta adni, hiszen pedagógusként, mesterként, művésztelepek szervezőjeként, vezetőjeként, főiskolai oktatóként egyaránt művésznemzedékek sokaságának tudta tapasztalatát, értékőrző látásmódját továbbörökíteni” – fogalmazott Hézső Ferenccel kapcsolatban köszöntőjében dr. Miklós Péter, az Emlékpont intézményvezetője.

Felháborodás

Megsértették Csanádelbertit.

A jobbikos Kiss Attila igyekezett elnézést kéri a falu lakóitól, ám ők nem nagyon kértek ebből – írja a Makohirado.hu.

„A magyarázkodásra azért volt szükség, mert az itt épült Művelődési Házat a Hír TV-nek adott interjújában értelmetlen beruházásnak nevezte, ezen pedig természetes módon felháborodtak a lakosok és a település vezetése is.”

Magyarázkodás és vádaskodás Csanádalbertin – Makó Híradó

Kiss Attila elnézést kért a falu lakóitól, ha megsértette őket, majd megpróbálta megmagyarázni korábbi interjúját. Bár ennek nem találtuk nyomát, de ahhoz is ragaszkodik, hogy ő pozitív példaként említette a települést. Nagy Szabolcs – Csanádalberti – Elöljáróban annyit szeretnék elmondani, hogy ha ez a félreértés ennyi mindenkit megsértett, akkor először is elnézést kell kérjek – kezdte a Jobbik jelöltje a fórumát Csanádalbertin.

Élvezet

A szerelem szárnyain.

Eljegyzés után nyert fantasztikus vb-aranyérmet, a Blikk Online szerint a szerelem adott erőt Márton Anita súlylökőnek a sporttörténeti győzelemhez.

„Óriási öröm számomra, hogy idáig jutottam – árulta el érdeklődésünkre a sportoló. – Persze az, hogy a párom, a családom mindvégig támogatott, szintén rengeteget jelent, nélkülük sokkal nehezebb lett volna. Most próbálom kiélvezni a pillanatot…”

Eljegyzés után vb-aranyérem: A szerelem adott erőt Márton Anitának a sporttörténeti győzelemhez

Az olimpiai bronzérmes súlylökő a magyar atlétika első világbajnoki aranyérmét szerezte meg a birminghami fedett pályás eseményen. A sportoló 19,62 méteres lökéssel ért fel a csúcsra – menyasszonyként. Tavaly decemberben jegyezte el a kedvese, Tajti Zsolt, akivel októberre tervezik az esküvőt. – Tíz éve vagyunk együtt, így eljött az idő, hogy meglépjük ezt.