Mi már tűkön ülve várjuk, hogy Enyedi Ildikó kézbe veheti-e a világ legrangosabb filmes díját!

Nemes Jeles László és Deák Kristóf után most egy női rendező Enyedi Ildikó is átvehető az Oscar díjat. A Testről és Lélekről tavaly megkapta az Arany Medve díjat idén pedig bezsebelheti a híres Oscart is.  Herbai Máté, a film operatőre a bydgoszczi Camerimage nemzetközi filmoperatőr fesztivál fődíját nyerte el.

Tudta?

A 90. Oscar-gála mini jubileum is lesz, az este folyamán visszaemlékezésekre lehet számítani – mondta Dudás Viktor filmszakértő vasárnap az M1 aktuális csatornán. Szerinte a gálaesten visszaidézik a 90 év nagy pillanatait. Dudás Viktor elmondta, hogy a színpadképen idén is Swarovski kristályt használnak; a résztvevők hatvan különböző étel és több mint 30 desszert közül választhatnak, az ételek díszítéshez aranyat is használnak.

A filmszakértő kitért arra, hogy átalakították a borítékok tipográfiáját a tavalyihoz hasonló bakik elkerülése érdekében. A versenyben lévő idegen nyelvű filmekkel kapcsolatban elmondta, hogy a chilei alkotást (Egy fantasztikus nő) sokan favorizálják, de szerinte filmszakmailag a magyar film, a Testről és lélekről a legerősebb, amely a világ minden részén érthető szimbólummal beszél a szerelemről.

Fotó: Mohai Balázs / MTI