Április 8-a több mint pártkérdés vagy szimpátiaszavazás: a választás legfontosabb tétje, hogy meg tudjuk-e védeni hazánkat a bevándorlástól.

– Makó városa egyértelműen nyertese a 2010 óta tartó polgári kormányzásnak. Átvállaltuk az önkormányzat adósságát, komoly fejlesztési forrásokat juttattunk a településnek, mely így jelentősen előre tudott lépni azzal együtt, hogy persze sok még a munka – mondta a Makó Híradónak a Csongrád megyei 4-es választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltjeként induló Lázár János.

A politikust péntek reggel a szakadó hóesés sem tántorította el attól, hogy szóba elegyedjen a lakosokkal, és támogatói aláírásokat gyűjtsön Makón.

– Mint mindig, most is azt tartom a legfontosabbnak, hogy minél több emberrel személyesen tudjak beszélni. Igaz ugyan, hogy ekkora hóesésben még soha nem kampányoltam, de természetesen ettől a feladattól sem riadok vissza. Az időjárástól függetlenül a választási kampány a találkozásról, a beszélgetésről, egymás érveinek meghallgatásáról szól. Ennek érdekében vágtunk neki a csatának – folytatta.

Ha már csata, Lázár János kiemelte:

Hódmezővásárhelyen múlt vasárnap ugyan csatát veszítettek a Fidesz-KDNP, de reményei szerint a háború a polgári erők sikerével zárul majd.

– A helyi választás lezárult, és bízom benne, hogy most már az ország ügyeivel tudunk foglalkozni. Azért fontos ez, mert április 8-án arról döntünk, Magyarország bevándorlóországgá válik-e, vagy megőrzi identitását, értékeit, azaz olyan kormányt választunk-e, mely segíti a migráció szervezését, vagy olyat, mely meg tudja védeni az országot a bevándorlástól – emelte ki.

Lázár János felhívta rá a figyelmet,

ez a kérdés Makó térségében különös jelentőséggel bír, hiszen Nagylaknál nyitva a határ, nincs kerítés, minden nap érkeznek a bevándorlók, akiket a rendőrök és a katonák közös erővel tartóztatnak fel.

– Mi voltunk az egyetlen olyan politika erő, az egyetlen kormány, mely megvédte az embereket, lezárta a határt a migránsok rohama előtt. Most is az ország védelmére jelentkezünk. Biztos vagyok abban, vannak, akik szeretik a fideszes jelölteket, és akadnak, akik nem, de mindenkinek azt üzenem, olyan súlyú kérdésről van szó, mely felülemelkedik a pártszimpátián, hiszen az ország jövője a tét. Ennek megfelelően magam is mindenki szavazatára számítok, aki magyar Magyarországot akar – fogalmazott a miniszter.

Arra a kérdésünkre, hogy mit gondol a balliberális pártok és a Jobbik közötti lopakodó összefogásról, a politikus úgy felelt:

Soros György két hónappal ezelőtt már megüzente, egyetlen módon lehet leváltani az Orbán-kormányt, és megszervezni a bevándorlást: a teljes ellenzéki összefogással.

Posted by Lázár János hivatalos oldala on Friday, March 2, 2018

– Az a hír terjeng, hogy a bevándorláspártiak politikai paktumot kötöttek. Nem tudom, a makóiak és a hódmezővásárhelyiek hogyan döntenek majd erről, mindenesetre én mindenkinek elmondom erről a véleményemet, aztán várom a választók ítéletét. Arra kérem őket, tegyék mérlegre, mit végeztünk az országért az elmúlt nyolc évben, de még ennél is fontosabb hazánk és nemzetünk jövője. Jómagam is nyolc évig küzdöttem az országért, a választókért, a választókörzet 19 településéért, és hiszek abban, az ország védelméhez olyan erős emberre, emberekre van szükség, akik nem adják fel Magyarország érdekeit – szögezte le.

Lázár János hivatalos Facebook-oldalán is kifejtette, mit tett a Fidesz-KDNP hazánk és a magyar emberek védelméért, és mit kell tennünk április 8-án ahhoz, hogy Magyarország magyar ország maradjon.