Vége a Kossuth téri korcsolyaszezonnak - szavazóval

Február utolsó napjának estéjén lehetett utoljára korizni a Kossuth téren. A pályát a jelenlegi helyén soha többé nem építik föl. Ugyanis a tramtrain nyomvonalába esik. A pályát pedig hamarosan építeni kezdik. A kép az utolsó estén készült.

Nem sokan csatoltak korit február 28-án este, hogy tegyenek néhány kűrt a Kossuth téri (mű)jégpályán, ami érthető, mert fog vacogtató időben kellett volna eljutni a városközpontba.

– Alaposan ki lehet melegedni korcsolyázás közben, de most kicsit lefagyott a fülem és az orrom – közölte az egyik csúszkáló. Hozzátette, hogy a gyerekek az iskolai testnevelés órákat a strand helyett jobbára itt töltik. Igaz tanérfüggő a dolog, van aki most is a strandra viszi őket.

Március első napja óta azonban már senkinek sem lesz lehetősége választani a medence, illetve a korcsolyapálya között: az utóbbi ugyanis bezárt. Hogy a –10 fokos hideg, s várható mínuszok miatt mennyi idő alatt enged ki a jég, azt még nem lehet tudni.

Azt azonban igen, hogy a jégpályát soha többé nem lehet majd ugyanitt felépíteni. Az oka: a tervek szerint hamarosan építeni kezdik a tramtrain pályáját, mely a tér ezen szakaszán fordul majd be a Szőnyi utca felől az Andrássy útra.

Csúszkálni legközelebb a szegedi, Szabadkai úti műjégen, illetve még néhány napig a makói Deák Ferenc utcai pályán lehet biztonságosan. És ha kellő vastag a jég, a bátrak a mártélyi holtágra is felmerészkednek. Ez utóbbit azonban mi nem ajánljuk.

[totalpoll id=”524847″]