A III. Semmelweis Egészségverseny döntőbe jutásához egy egészen új megközelítésbe kell helyezniük az egészségnevelést, ezért egészségnapot szerveztek az iskola aulájában.

– Egy prevenciós kampányt kell egy hónap alatt megvalósítanunk online felületeken, illetve  az iskolában tartunk egy napot, amely egészséges életmódról szól – mondta el lapunknak a Gumimacik csapatát erősítő Szőlősi Viktória, aki társaival együtt könnyedén legyűrte a verseny első és második fordulójának akadályait. Kiemelte, hogy több ételkülönlegességgel is készültek, úgy mint az eperturmix és a sajtos saláta. Mégis a répatorta volt a legsikeresebb, hiszen mindenkinek ízlett- tette hozzá mosolyogva.

Mint azt megtudtuk Csaláné Böngyik Edit biológia tanárnőtől, a harmadik fordulóba a Németh László Gimnázium, Általános Iskolából három osztály jutott tovább. Közülük kettőt a tanárnő készített fel a versenyre, aki elmondása szerint, nagyon büszke diákjaira, hiszen az országos versenyen 350 csapat vett részt. – Az első két fordulóban online tesztsort oldottak meg a csapatok, aminek eredményeként bejutottak a legjobb száz közé – mesélte mosolyogva.

A megmérettetés harmadik fordulójába az iskola 10b, 10a, 9b osztályos tanulói jutottak tovább, akik március 1- jén tartották még az egészségnapot. Volt vérnyomás-, vércukorszint, és body mass index mérés is, újraélesztési bemutató, sőt egészséges ételeket is kóstolhattak. A dohányzás káros hatásaira pedig Fejes Kinga adjunktus, csecsemő, gyermek és felnőtt fül-orr-gége szakorvos hívta fel a figyelmet.

A verseny döntőjét március 31-én rendezik a Semmelweis Egyetem legimpozánsabb épületében, az Elméleti Orvostudományi Központban, ahová 36 csapat érkezését várják.

Hasonlóan tavalyhoz értékes ajándékok várnak minden döntőbe jutott csapatra.