Készen állok együttműködni Márki-Zay Péterrel a város fejlődése érdekében – jelentette ki a csütörtöki Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki egyben gratulált az új polgármester győzelméhez.

A március elsejei Kormányinfón a politikus megköszönte azoknak a hódmezővásárhelyieknek, akik fontosnak tartották, hogy véleményt nyilvánítsanak a vasárnapi időközi polgármester-választáson.

– A rendkívül magas részvételi arány azt jelzi, hogy a városban erős és működőképes demokrácia van – fogalmazott Lázár János. A miniszter gratulált Márki-Zay Péternek, és kifejtette, hogy a helyi Fidesz-frakcióhoz hasonlóan

készen áll a közös munkára az új polgármesterrel, ugyanis a versengés véget ért, immár az együttműködés időszaka következik.

Újságírói kérdésre azt mondta, a vásárhelyi eredményeket nem szabad előre vetíteni az április 8-i parlamenti választásokra, ugyanis előfordul, hogy

„a politikában az ember pofont kap, de nem csak az a valaki, aki adja, hanem az is, aki kapja”.

– Bő egy hónap a tét nem lesz kisebb, mint az, hogy Soros György emberei, vagy Orbán Viktor alakítsanak kormányt. Mi kerítést építettünk és nem hagytuk, hogy az ország bevándorlóországgá váljon, míg az ellenzék csak sunnyogott, és semmilyen segítséget nem nyújtott a Fidesznek – jelentette ki a miniszter.

Mint elmondta, a célja, hogy

a Hódmezővásárhely-Makó választókörzet képviselőjeként, és ne a Fidesz listájáról kerüljön be a Parlamentbe.

– Éppen ezért azért fogok küzdeni április 8-ig, hogy elnyerjem a választópolgárok bizalmát – húzta alá Lázár János.