Mutatjuk a nap legfontosabb eseményeit!

Az idei tél leghidegebb reggelével indult a meteorológiai tavasz , éjszaka a hőmérők mínusz 19 fokot mértek, de ez még semmi, hiszen nyugaton és délnyugaton mínusz 23 fok alá csökkent a hőmérséklet. A csütörtök reggel kezdetben sok napsütést ígérhet az Időkép szerint, ez azonban ne tévesszen meg senkit, estefelé már hószállingózás, kisebb havazás is kialakulhat. A sapkát és a meleg kesztyűt ne felejtsék otthon, mert napközben is mínuszokra készülhetünk. Melegfronti hatás kezdődik, úgyhogy, ha még nem pattantak szánkóra, akkor ideje bepótolni. Különösképpen azért, mert korcsolyázni ma már nem tudnak, ahogy tegnap megírtuk, március első napján lebontják a jégpályát Vásárhelyen.

A kultúrára “éhesek” mindenképp látogassanak el ma délután a Tornyai János Múzeumban, ahol 17 órakor nyílik tárlat a nagyszerű festőművész Endre Béla eddig soha nem látott alkotásaiból. 

íme egy kis ízelítő!

Ne feledjék a megújított 1000 forintos bankjegyeket is a mai napon vezetik be a készpénzforgalomba, régi ezreseinkkel október 31-ig lehet fizetni, ezt követően az MNB bevonja azokat.

Köszöntjük az Albin, az Albina, a Csiperke, a Csepke, a Dávid, a Gyopár, a Leontina és a Szulejka névnapot ünneplőket!

A mai napon ünnepelné születésnapját:

  • Sandro Botticelli, itáliai festő, a korai reneszánsz idején a firenzei iskola legjelesebb képviselője.
  • Frédéric François Chopin lengyel zeneszerző és zongoravirtuóz.

Mindenkinek derűs napot kívánunk!   🙂