Hódmező habja – napi netszemle

Élményszerző lézeriskola, Délmagyar-roadshow, egészségverseny és WC-papír-pánik. Csütörtöki koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Kóstolás

Verseny az egészségért.

A Semmelweis-egészségverseny keretében egészségnapot szerveznek a továbbjutó csapatok a vásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskolában – írja a Promenad.hu.

„A 3. forduló feladata egy egészségnap szervezése, amit március 1-jén rendeznek a csapatok az iskolában. Programok egészséges ételek kóstolása (gyümölcsturmixok, saláták, sütemények), vérnyomásmérés, vércukorszintmérés, body mass index mérés, újraélesztési bemutató.”

Egészségnapot szerveznek a Németh Lászlóban | Promenád.hu – a vidék hírportálja

A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában a Semmelweis egészségverseny keretében egészségnapot szerveznek a továbbjutó csapatok.

Hiánypótlás

ELI(T)-iskola a napfényvárosban.

Magolás helyett az élményszerzésre fektetik a hangsúlyt a Szegeden nyílt angol alapítványi iskolában, ahová nemcsak a lézerközpont munkatársainak gyermekeit várják – olvasható a Delmagyar.hu cikkében.

„Az iskola, mivel nemzetközi tanterv szerint működik, a városba érkező külföldi kutatók, tudósok, sportolók családjainak is ideális lehet, hiszen ott folytathatják tanulmányaikat, ahol azt máshol abbahagyták. Egyúttal azonban hiánypótló intézménynek is szánták, hiszen ilyen iskola még nem volt Szegeden, miközben az igény már nálunk is évek óta érzékelhető volt.”

Magolás helyett az élményszerzésre fektetik a hangsúlyt: angol alapítványi iskolát hoztak Szegedre

Szeged – Szeptember óta már Szegeden is működik egy nemzetközi általános iskola. Az angol mintára létrehozott intézményben a cél, hogy élmény legyen a tanulás: dolgozatírás és magolás helyett itt olyan dolgokat tanulnak, amelyekre felnőttként valóban szükségük lesz. És mindezt játszva.

Szorgalom

Kitelepült a napilap.

Makón tartott nyílt napot a Délmagyarország, a lap főszerkesztője a problémákról, ötletekről, javaslatokról beszélgetett a helyi olvasókkal – számol be róla a Makohirado.hu.

„Ilyen, kihelyezett szerkesztőségi fogadóóra még nem volt nálunk. Makón nagyon jó észrevételeket kaptunk a helyi ügyekkel kapcsolatban, de a terjesztésről is. A helyi sporthírek növelését is szorgalmazták – tudtuk meg a főszerkesztőtől. Bonifert Gábor hozzátette: hasonló fogadóórát terveznek Hódmezővásárhelyre és Szentesre is.”

Fogadóórát tartott a Délmagyarország – Makó Híradó

Nagy Szabolcs – Makó Mintegy tucatnyi helyi lakos ment el ma a Délmagyarország helyi szerkesztőségébe, ahol a napilap főszerkesztője várta őket. Bonifert Gáborhoz a makóiak most bármilyen javaslattal vagy éppen kéréssel fordulhattak. – Ilyen, kihelyezett szerkesztőségi fogadóóra még nem volt nálunk. Makón nagyon jó észrevételeket kaptunk a helyi ügyekkel kapcsolatban, de a terjesztésről is.

Polcsöprés

Kelendő a klozetpapír.

Hatalmas pánik és felvásárlási láz tört ki Tajvanon, miután a papírgyártók közölték, hogy március közepétől nagymértékben megemelik áraikat – írja a Lokál Online.

„A hír hallatán a Kínai Köztársaság lakói olyan szinten kiürítették az ország hipermarketjeinek vécépapírkészletét, hogy még az online kereskedők is teljesen kifogytak az árukészletből. A pánikot látva a tajvani miniszterelnök nyugalomra intette az ország lakóit és arra kért mindenkit, hogy ne kezdjenek el ész nélkül vásárolni. Az áremelés egyébként a legtöbb papíralapú tisztálkodási, tisztítási termékre kiterjedhet.”

WC-papír-pánik lett úrrá Tajvanon | Lokál

A hír hallatán a Kínai Köztársaság lakói olyan szinten kiürítették az ország hipermarketjeinek vécépapírkészletét, hogy még az online kereskedők is teljesen kifogytak az árukészletből. A pánikot látva a tajvani miniszterelnök nyugalomra intette az ország lakóit és arra kért mindenkit, hogy ne kezdjenek el ész nélkül vásárolni.