Derekasan helytálltak a Kőér utcában a hódmezővásárhelyi korosztályos alakulatok, de nagy csatákban elbuktak a Honvéd KPS gárdái ellen.

Az elmúlt hétvégén a Kőér utcai uszodában jártak a Hódmezővásárhelyi Vízilabda SC OB I-es ifjúsági, serdülő- és gyermekcsapatai. A fiúk számára egyik korosztályban sem jött össze a győzelem a Honvéd Kölyök Póló Suli ellen, igaz, betegségek tizedelték az alakulatokat, és a játékvezetők sem éppen a mieinket segítették… A vásárhelyi ifisták továbbra is őrzik a második helyüket az úgynevezett A2-es csoporttabellán, a serdülők jelenleg a harmadikok, a gyerekegyüttes pedig visszacsúszott a sereghajtó tizennegyedik helyre.

Ifi:

Honvéd KPS – HVSC 10-9 (2-3, 3-1, 3-4, 2-1)
HVSC: Molnár Ákos, Jovány Gyula, Kovács Ádám, Benkő Martin, Földesi Benedek, Barna Dániel, Tomcsik Milán, Oláh Kende Máté, Halász Viktor, Tóth Márk, Kecskeméti Bence, Papp Kolos. Kősasvári László, Arany Kevin. Edző: Szabó Tamás.

Szabó Tamás: – A mérkőzés elején még többé-kevésbé betartottuk a megbeszélteket, majd a második negyed közepétől érthetetlen dolgokat csináltunk védekezésben. Tudtuk, mik ellenfelünk erősségei, mégis többször hagytuk jó pozícióból lőni meghatározó játékosaikat, ők pedig büntettek… Mindezek ellenére 7-4 után volt tartásunk, és kiegyenlítettünk. De a végjátékban megint hatalmas védekezési hibákat követtünk el, elöl pedig meghatározó játékosaink görcsösen játszottak, így a végén egy nagyon fájó egygólos vereséget szenvedtünk.

Serdülő:

Honvéd KPS – HVSC 16-11 (3-4, 3-0, 2-4, 3-3, 5-0)
HVSC: Arany Kevin, Földesi Benedek, Sonkovits Árpád, Bjelik Máté, Horváth József, Szűcs Ignác, Török II. Tamás, Nagy Péter, Kovács Ádám, Tóth Márk, Jovány Gyula, Dobos Attila, Kősasvári László, Papp Roland. Edző: Szabó Tamás

Szabó Tamás: – Ebben a korosztályban csapatunk abszolút esélyesnek számított ezen a mérkőzésen, de mivel betegség miatt több játékosom is hiányzott és összesen hat serdülő korú pólós állt rendelkezésemre, várható volt, hogy nem lesz egyszerű begyűjteni a három pontot. Remekül kezdtünk, többször vezettünk két góllal, de sajnos a folytatásban olyan kapitális hibákat követtünk el, ami ebben a korosztályban már megengedhetetlen. Ennek következtében ellenfelünk fordítani tudott, és mi futottunk az eredmény után. A végén sikerült kiegyenlíteni, de büntetők után alulmaradtunk. Így egy ponttal gazdagodtunk, ami mindenképpen csalódást keltő eredmény.

Gyermek:

Honvéd KPS – HVSC 14-7 (5-2, 3-2, 4-0, 2-3)
HVSC: Papp Roland, Bjelik Máté, Horváth József, Nagy Péter, Sonkovits Árpád, Török II. Tamás, Szűcs Ignác, Horváth Bence, Barcza Zsolt Zénó, Gólya Richárd Imre, Dobos Attila, Bajtai Csongor, Ombodi Balázs, Oláh Sebő Zétény. Edző: Kis László Márk.

Kis László Márk: – Jó mérkőzést játszhatunk volna a Honvéd csapatával a sok hiányzó ellenére, de ismét bebizonyosodott, hogy a pesti játékvezetés nem tette ezt lehetővé! Sajnos egymás után a második mérkőzésünket tette tönkre a játékvezetés, de végezzük tovább az elkezdett munkát. Rengeteget fejlődtek a srácok az elmúlt összecsapásokon mind játéktudásban, mind alázatban, ennek köszönhetően! Még ha nem is hagytak minket nyerni, büszke vagyok a srácokra! Gratulálok az ellenfélnek!