Meglepetésekkel és újdonságokkal indult ez a hét is. Egy reggeli kávé, vagy forró tea mellett érdemes átfutnia velünk az elmúlt napok fontosabb eseményeit. Mutatjuk a lényeget!

Egyelőre ismerkedik hivatalával Márki-Zay Péter, aki megválasztása utáni hétfőn már látogatást is tett a Polgármesteri Hivatalban, ahol találkozott Korsós Ágnes címzetes főjegyzővel. Este azonban már Budapest felé vette az irányt, a HírTv-ben Kálmán Olga vendége volt.

A kedd reggel már fagyos hangulatban telt Vásárhelyen, ugyanis a várost ellepte a hó. Többen panaszkodtak a vásárhelyi közlekedésre, sokfelé járhatatlanok voltak az utak és a kerékpárutak is a nagy mennyiségű hó miatt. De nekünk sikerült lencsevégre kapnunk a tél szebbik arcát is.

A hó lepte város, ahogy mi látjuk

 

Bár kint röpködnek a mínuszok, azért mindig akad egy hely, ahol egy forró tea mellett felmelegedhet az, aki egy kis melegségre vágyik ebben a hideg időben. Egy legújabb felmérés szerint, azonban nemcsak a mínuszok röpködnek a megyében, hanem az erdei fülesbaglyok is, hiszen a a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület legújabb kutatásából az is kiderült, hogy az ország ötödik legbaglyosabb megyéjének számítunk.

A mai napon van az év 59. napja, tehát még 306 nap maradt hátra az évből, legalábbis a Gergely naptár szerint. Ennek megfelelően köszöntjük az Antóniákat és az Eleméreket, illetve sokak kedvence Brian Jones, a Rollings Stones fiatalon elhunyt alapítója és gitárosa is ezen a napon ünnepelné a születésnapját. Ugyan tegnap még Holle Anyó bőszen rázta a városra a friss havat, a mai napon nem kell tartanunk a havazástól, ha hihetünk a legfrissebb előrejelzéseknek.

Mindenkinek derűs napot kívánunk!  😉