Hódmező habja – napi netszemle

Szétázott Székkutas, makói játékok, Tankcsapda-szívzűr, ellenzéki gyűlölködés. Szerdai koffeinbomba: a legforróbb, legpikánsabb és legédesebb hírek kistérségből és nagyvilágból.

Zúdulás

Székkutasi vizsga.

Napok óta esik, de nincs víz az árkokban, kiválóan működik Székkutas ősszel elkészült új belvízelvezető rendszere a Gregus Máté utca környékén – számol be róla a Delmagyar.hu.

„Nem is az áztató esőtől féltettük Székkutast, inkább a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadéktól. De örülünk, hogy most sincs probléma – mondta Szél István, Székkutas polgármestere.”

Jól vizsgázott a hálózat

A több mint 2 milliárd forintos fejlesztéssel megvalósult beruházás során mintegy 3 kilométer hosszan újul meg a vízelvezető rendszer, illetve új árkot is építettek. Székkutason majdnem minden évben előfordult belvíz, ami nemcsak a mezőgazdasági területet, hanem a belterületet is érintette. A felújított árkokban most nincs víz, a rendszer láthatóan jól dolgozik.

Rend

Makói játékok.

A járdák, játszóterek és a parkolók is bővülnek, megújulnak a hagymavárosban – Czirbus Gábor alpolgármester fórumáról a Makohirado.hu tudósít.

„Fő célkitűzésem volt a 2014-es kampányban is, hogy szeretném a makói játszótereket rendbe tenni a választókerületemben. Két teljesen új játszóteret hoztam létre az elmúlt években, és ezeknek szeretném az idei évben is bővíteni az eszközállományát. A képviselői alapom nagy részét arra szeretném szánni, hogy továbbfejlesztenénk ezeket a játszótereket, mind a Kölcsey, mind a Hunyadi utcán.”

A járdák, játszóterek és a parkolók is bővülnek, megújulnak – Makó Híradó

Elkészült a parkoló a SZIGNUM-nál, nagyobb költségvetéssel dolgoznak a járdákon, ráadásul két játszótér is bővülni fog – derült ki Czirbus Gábor alpolgármester lakossági fórumán. A megjelentek tájékozódhattak Makón, illetve a városrészben zajló, illetve leendő fejlesztésekről, ezt követően pedig többen tettek észrevételeket.

Testőrség

Magyar sztárok.

A Tankcsapda ötvenéves frontembere, Lukács László a Lokál Online-nak vall munkáról, zenéről, szerelemről.

„Magyarország egy kicsi ország, nincsenek igazi sztárok. Mi sem vagyunk azok. Nem látsz minket testőrökkel. Csak a koncertturnén van velünk biztonsági személyzet, de ők sem azért, hogy bárkit is megverjenek vagy távol tartsanak tőlünk. Csupán segítenek, hogy a közös fotózkodás, dedikálás kulturált formában történjen.”

Fiatal szerelmével boldog Lukács Laci | Lokál

Ötvenéves lett a Tankcsapda frontembere, Lukács László. A zenész hiúnak tartja magát, de nem foglalkozik azzal, hogy kerek évfordulót ünnepel. Boldog fiatal kedvesével, folyamatosan koncertezik és csak az ejtőernyőzés hiányzik az életéből, de két súlyos baleset után nem kockáztathatta a zenekar jövőjét. Lukács Laci 12 éves volt, amikor elhatározta, hogy zenész lesz.

Ütés

Távol az összefogás.

Nyögvenyelős az ellenzéki egyezkedés: támadások kereszttüzébe került az LMP – mutatja be a Hirado.hu.

„Az LMP miniszterelnök-jelöltje mindezek után azt mondta, két nem várt ütést is kaptak: az egyiket a Jobbiktól, a másikat pedig az MSZP-től. Szél Bernadett úgy fogalmazott, ők több jelöltet adtak le, mint a Jobbik. A baloldalnak pedig azt üzente, komolyan vehető emberek nem csinálják azt, amit ők csinálnak már hónapok óta.”

Továbbra is téma az összefogás az ellenzéknél

Továbbra is az összefogás a téma az ellenzéknél. A megoldástól azonban napról napra távolabb kerülnek a pártok. Gyurcsány Ferenc szerint egyenesen tragédia lenne együttműködni a Jobbikkal. Kunhalmi Ágnes úgy fogalmazott, hogy a Jobbikra leadott szavazatok a kukába mennek. Az LMP is a támadások kereszttüzébe került.