Mint mindenhol, Vásárhelyen is magas a kóbor macskák száma, ezért ezúttal az utcán, kolóniában élő cicák ivartalanítását tervezi a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Az akciót most is a egy svájci alapítvány támogatásának köszönhetően indítják el.

Az ivartalanítás március elején kezdődik, mint korábban, így idén is a Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz jóvoltából végezhetik programjukat az állatvédők. Ezúttal 50 cica ivartalanítására nyújtanak támogatást – mondta el a Vásárhelyi Televíziónak az egyesület elnöke, Balogh Ernő, aki arról is beszámolt: ezúttal az utcán, kolóniában élő cicák lesznek az akció célpontjai, de mint minden alkalommal, a nehéz helyzetben élő állattartó családok is számíthatnak támogatásra.

Az elnök kiemelte, nagyon fontos a fölös szaporulat megakadályozása és ezzel az állatkínzások megfékezése. Ezt ugyanis kizárólag ivartalanítással, oktatással és felvilágosító, megkereső munkával lehet elérni. Az egyesület távlati célja, hogy csökkentse a városban a kóbor állatok számát, ezzel tehermentesítve a menhelyeket és állatotthonokat is.

Az ivartalanításról a szervezet 20/980-2042-es telefonszámán kérhetnek felvilágosítást az érdeklődők munkanapokon reggel 8 és délután 4 óra között.