Hétfőn Budapesten, kedden Szegeden járt a vasárnapi megválasztását követően az új hódmezővásárhelyi polgármester. Ezúttal a szocialista fellegvár első emberével, Botka Lászlóval ült le sajtótájékoztatót tartani.

– Szeged is nagy örömmel fogadta a vásárhelyi polgármester-választás eredményeit, ugyanis Márki-Zay Péter csodát tett és erőt adott mindazoknak, akik kormányváltást szeretnének – kezdte a sajtótájékoztatót Botka László, aki ezt megelőzően egy EU-s zászlót adott ajándékba az új városvezetőnek, mivel úgy látja, az régóta nem látható a vásárhelyi Városházán.

A szocialista politikus arról is beszélt, hogy Márki győzelme miatt új korszak és rendkívül szoros együttműködés kezdődhet Vásárhely és Szeged között. Azt is megemlítette, hogy nagy tapasztalattal rendelkezik arról, hogyan lehet egy fideszes többségű képviselőtestület ellenére vezetni egy várost.

Márki-Zay Péter is szívügyének tekinti a két város kapcsolatát, valamint ismét hangsúlyozta, hogy ő független jelölt, aki mögé az összes ellenzéki párt felsorakozott.

– Botka László szerepe sem volt elhanyagolható a kampányban, segítséggel látott el engem – jelentette ki a vásárhelyi polgármester,

aki a jövőben is várja a szegedi településvezető tanácsait a mindennapi munka és a város üzemeltetése kapcsán.

Felvázolta, hogy jelenleg nincs olyan párt, aki teljes mértékben képviselné az érdekeit, ennek ellenére az ellenzéki pártok összességét alkalmasnak találja arra, hogy rendszerváltás történjen áprilisban Magyarországon. Azt viszont sajnálja, hogy Hegedűs Zoltán és dr. Kószó Péter benyújtották lemondásukat, és arra kérte a közgyűlést, támogassák majd az új alpolgármester-jelölteket.

Újságírói kérdésre azt is elmondta, hétfőn már bement a polgármesteri hivatalba, ahol Korsós Ágnes címzetes főjegyzővel találkozott, kedden pedig  vezetői értekezletet tartott a Városházán. Mindezek ellenére úgy tűnik,

a vásárhelyi munka helyett eddig inkább az „idegenbeli” médiaszereplésekkel töltötte az idejét, ugyanis hétfő este Budapesten Kálmán Olgánál, míg kedden Botkánál vendégeskedett.  

Arról már ne is beszéljünk, hogy az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely meghívta őt március 15-re a fővárosba, hogy ő mondjon ünnepi beszédet “az összefogás hangjaként”.

Az új polgármester beiktatását szombaton 10 órakor díszközgyűlésen tartják.

A közös sajtótájékoztatót a Szegedma élőben közvetítette, íme a videó:

Botka László Szeged polgármestere Márki-Zay Péterrel Hódmezővásárhely frissen megválasztott polgármesterével tart közös sajtótájékoztatót.

Posted by Szegedma Hírportál on Tuesday, February 27, 2018