Húszgólos diadallal tértek haza a hódmezővásárhelyi kézilabdás lányok.

Nem kellett sokat izgulnunk az NB I/B Keleti csoport 17. fordulójának hétvégi mérkőzésén a Hódmezővásárhelyi LKC játékosainak, hiszen Gyömrőn az első öt perc után már 4-5 gólos előnyt szereztek a sereghajtó ellen.

Igaz, ezután felütötte a fejét némi könnyelműség és fegyelmezetlenség, ezt azonban gyorsan tudták kezelni. Ezt követően már csak a gólkülönbség volt a kérdéses. A hazaiak ne igen találták saját ritmusunkat, a vendégek viszont sok könnyű gólt szereztek. Már a félidőre tetemes előnyt harcoltak ki (8-23), amit a második félidőben tovább tudtak növelni. Varga József vezetőedző a második félidőben jelentős szerepet tudott adni a fiatal, ifjúsági korú kerettagoknak, akik éltek is a lehetőséggel. A meccs végére kicsit kopott a koncentráció, de így is 20 lett közte a különbség.

A következő fordulóban lényegesen nehezebb feladat vár a csapatra, hiszen a középmezőny egyik meghatározó gárdája, az Orosháza látogat a Balogh Imsibe (március 3., 16.00).

Női kézilabda NB I/B Keleti csoport 17. forduló:

Gyömrő VSK – Hódmezővásárhelyi LKC 23-43 (8-23). Gyömrő, 100 néző, vezette: Kaló Zsófia, Mizsák Dorina
HLKC: Veress – Török 4, Nagy 8, Szepesi 3, Herceg 6, Lovistyék 8, Székesi, Cs: Áncsán (k), Ádász (k), Horváth 6, Mihajlov 3, Kandó 2, Földesi 1, Bálint 2

Varga József vezetőedző: – Jól kezdtük a mérkőzést, majd figyelmetlenségek miatt kisebb hullámvölgybe kerültünk. Ezt hamar sikerült javítani, így ebben az arányban is megérdemelten nyertünk. Külön öröm, hogy tehetséges ifjúsági korú játékosaink is jelentősen hozzá tudtak járulni a nagyarányú győzelemhez.

Forrás és fotó: hlkc.hu