Időközi polgármester választást tartottak Hódmezővásárhelyen vasárnap. A város  szavazásra jogosult lakosságának 62,45% százaléka, 22.918 fő járult az urnák elé, hogy eldöntse: ki vezeti a várost 2019 őszéig.

A választást dr. Márki-Zay Péter független jelölt nyerte, a leadott szavazatok 57,49%- val. A Fidesz-KDNP polgármester jelöltje, Hegedűs Zoltán 41,63%-os eredménnyel lett második. A Fidesz irodában, az eredmény kihirdetése után sajtótájékoztatót tartott Lázár János, országgyűlési képviselő, valamint Hegedűs Zoltán, ahol a polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester bejelentette: hétfőn lemond alpolgármesteri tisztségéről és település képviselőként folytatja munkáját a testületben.

„Szeretném megköszönni, annak a közel 9500 választópolgárnak, aki megtisztelt a bizalmával és úgy gondolta, hogy Vásárhely fejlődése nem állhat meg. A mai napon a piszkos kampány győzött a tisztes munka felett. Mi Fideszesek készen állunk arra, hogy mindenkivel együttműködjünk a város érdekében”- fogalmazott Hegedűs Zoltán.

Lázár János Almási Istvánra emlékezve megköszönte Hódmezővásárhely lakosainak, hogy a Hegedűs Zoltánt támogató szavazataikkal gondoltak a város elhunyt polgármesterére. Megjegyezte: reméli, hogy Almási István emlékéhez a jövőben is hű marad Vásárhely.

„Minden választópolgárnak köszönettel tartozunk, hogy elment szavazni és elmondta a véleményét. Óriási eredmény, hogy a szavazóink bizalmát 4 év távlatában meg tudtuk tartani, köszönjük, hogy kitartottak a Fidesz mellett, ez jelenti a legnagyobb eredményt és sikert a mai este folyamán”- hangsúlyozta Lázár János. Kiemelte: a jövőben is Hódmezővásárhely érdekében fogják végezni a munkájukat.

Az időközi polgármester-választás országos politikára gyakorolt hatásával kapcsolatban elmondta: azon fognak dolgozni, hogy a választópolgárok bizalmát megnyerjék. Hozzátette: az eredmények értékelésére nem került még sor, ezért egyelőre nem vontak le hosszabbtávú következtetéseket. A Miniszterelnökséget vezető miniszter megjegyezte: várja az új polgármester kezdeményezéseit.

„Minden órában várom, hogyan lesz jobb Hódmezővásárhely élete”- jegyezte meg Lázár János.

n.j.