Torockai László és dr. Kiss Attila

Torockai László, a Jobbik alelnöke volt szombaton a párt makói alapszervezetének a vendége. A Korona Konferenciaközpont földszintjén rendezett fórumon a házigazda szerepet betöltő dr. Kiss Attila, a Jobbik Csongrád megyei 4-es választókerületben induló országgyűlési képviselőjelöltje köszöntötte előbb a jelenlévőket. Mielőtt röviden vázolta volna a programját egy Makóról szóló könyvvel lepte meg az alelnököt. A kötet a nemrég 90. születésnapját ünneplő Tóth Ferenc munkája.

– Vona Gábor elnök után szerintem én vagyok az, aki a mostani kampány során a legtöbb településen megfordult már, pénteken Fonyódon voltam, most meg itt vagyok Makón – vette át a szót Torockai László. Az alelnök kiemelte: Csongrád megyében megy körútra a legszívesebben, hiszen ez neki hazai terep, mivel ebben a megyében született és Ásotthalmon él, aminek egyben a polgármestere is. Az országjárásának a célja – ahogy fogalmazott – az, hogy az emberek megértsék, az ellenzéki pártok közül egyedül a Jobbik a potenciális kormányváltó erő. – Aki le akarja váltani a jelenlegi kormányt, annak a Jobbikra kell adnia a voksát – érvelt az alelnök.

– Meggyőződésem, hogy ma Magyarországon a Jobbik a legdemokratikusabb párt, hiszen csak nálunk fordul elő az, hogy nem mindenben ugyanaz a véleménye az elnöknek és az alelnöknek, de ennek ellenére együtt tevékenykedünk – folytatta Torockai László. Az alelnök elmondta: ők a nép pártján állnak, egyetlen egy másik párttal, politikai szervezettel nem kívánnak tárgyalni az összefogásról. – Egyetlen egy összefogásra vagyunk hajlandóak, vagyis a magyar emberekkel valóra, így mindenkinek a szavazatára számítunk – fejtette ki.

Torockai László volt az, aki korábban majd másfél éven keresztül küzdött azért, hogy a magyar-szerb határon megépüljön az a kerítés, mely visszatartaná az illegális bevándorlók áradatát. – Kiválóan működik ez a védelmi rendszer, mondhatni szemközelből tapasztalom, szerintem én vagyok az egyetlen egy olyan magyar állampolgár, aki, ha reggel kinéz az ablakán, a határzárat látja – tette hozzá mosolyogva. Ugyanis az ásotthalmi tanyája, ahol él, pár méterre van Szerbiától. A migráció kapcsán arról is beszélt, hogy vissza kellene állítani a határőrséget. – Most rendőrök látják el ezt a feladatot, kiket az ország minden részéből vezényelnek a határokhoz, ez rengeteg pénzbe kerül, sokkal gazdaságosabb lenne, ha a határok mentén élőkből képeznénk ki határőröket, ez nem csupán olcsóbb lenne, hanem munkalehetőségeket is teremtene az érintett településeken – mondta végezetül Torockai László.

Munkatársunktól. K.