Apa és fia, vagyis idősebb, illetve ifjabb Károlyi Sándor között a Lungo Drom elnöke, Farkas Flórián

A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség Csongrád megyei szervezete szombaton az apátfalvi Szigetházban ülésezett. Az eseményen részt vett Farkas Flórián, a Lungo Drom országos elnöke is. – Mi is készülünk a 2018. április 8-ai parlamenti választásokra, így járom az egész országot, hogy találkozhassak mindenhol a cigányság képviselőivel – fejtette ki az elnök.

Csongrád megyében miért pont Apátfalvára esett az elnök választása? – Nem csupán azért, mert a megyei elnök, Károlyi Sándor apátfalvi, hanem azért is, mert ebben a községben szép számmal élnek romák, akik igen összetartó közösséget alkotnak, s mi a céljainak csak közösen tudjuk elérni – sorolta Farkas Flórián. Az elnök kiemelte: azért járja az országot, hogy mindenhol arra bíztassa a cigányságot, hogy vegyenek részt a tavaszi voksoláson. – Már több esetben is bebizonyosodott, hogy igenis szükség van a szavazataikra, a Csongrád megyei 4-es választókerületben pedig arra is kérem őket, hogy a jelenlegi országgyűlési képviselőjüknek, Lázár János miniszternek adjanak bizalmat a követjező ciklusban is – emelte ki Farkas Flórián.

Apátfalván újságot is kapott Farkas Flórián

– A cigányság széles összefogását a Lungo Drom teszi lehetővé, hiszen ez a legnagyobb cigány szervezet Magyarországon és én ebben hiszek – vette át a szót ifjabb Károlyi Sándor. A párt megyei elnöke elmondta: az a legfontosabb, hogy egységesek, vagyis a kisebb szervezetekkel, pártokkal – ahogy fogalmazott – nem vegyülnek.

– A romák felemelkedése csak szaktudás megszerzésén keresztül lehetséges, ezért külön örülök annak, hogy a magyar kormánynak köszönhetően be tudtuk indítani a tanodánkat, melynek a foglalkozásait épp itt, a szombati megbeszélésnek is helyet biztosítói Szigetházban tartjuk – folytatta ifjabb Károlyi Sándor. Ő nem csupán politikusként, hanem pedagógusként is megpróbálja összefogni a település cigány gyermkeit, fiataljait. – Úgy vélem szép sikereket értünk el a nevelésük terén is, mert a délutánonként hozzánk járó kisdiákok az általános iskolában is jobban teljesítenek azóta – összegzett a fiatal politikus, tanár. Károlyi Sándor arra még kitért: a korábbi esztendőkhöz képest a fiatal cigányok is egyre jobban kiveszik a részület a közéletből, így reméli, április 8-án sem maradnak otthon, s amelyikük betöltette a 18-at, élni fog az állampolgári jogával.

Munkatársunktól. K.