Nincs két egyforma év és nincs két egyforma ünnepség. Minden évben eljön az a pillanat, mikor a diákok megmutatják, hogy mennyit fejlődtek a tanulással töltött évek alatt. A szalagtűző ünnepségen mindenki kihúzza magát, és büszkén tekint le a pódiumról a szerettei felé.

Ne legyetek kishitűek! Merjetek nagyok lenni, gondoljatok nagyot, és valósítsátok meg álmaitokat! A szemünk előtt cseperedtetek szertelen gyermekekből ifjakká. Az elmúlt 3-4-5 év nagyon gyorsan eltelt, de mindannyian tudjuk, hogy az ide vezető út nem volt teljesen zökkenőmentes. Mi, az iskola dolgozói igyekeztünk a folyton beszélni, rendetlenkedni vágyó gyerekekből olyan embereket nevelni, akik számára a tudás, a becsület, a tisztesség az igazi érték. A néha túlzottnak tűnő szigor mögött mindig ott volt a jobbító szándék, a segíteni akarás. Osztályfőnökeitek még néhány hónapig búra alatt tartanak benneteket, és akár mindennapos gondjaitok megoldásában is segítségetekre lesznek. Biztos vagyok abban, hogy majd felismeritek tanáraitok munkájának valós értékét, azt a szándékot, hogy segítsünk nektek abban, hogy értékes, értelmes, érvényesülni és szeretni tudó boldog emberekké váljatok” – hangzott el Pap András, az iskola igazgatójának megnyitó beszédében.

Pap András

A megnyitó gondolatok után a 82 végzős diák osztályonként vonult a színpadra, hogy az osztályfőnökük feltűzze nekik a szalagot. Ez a jelképes szalag mutatja, hogy a hosszú, tanulással teli út lassan véget ér, és egy olyan folyamat veszi kezdetét, melynek a vége a szakmunkásvizsga lesz.

A végzősök már október eleje óta készültek a szalagavató ünnepségre, azonban nem felejtették el a tanulást sem. A szakmunkásvizsgák felépítéséből adódóan szintvizsgákat kell tenni a diákoknak, és ha ezek sikerülnek, akkor folytatják tovább a szakmai megmérettetésre való felkészülést.

Miután mind a 6 osztály tanulói megkapták a szalagokat, következett az este fénypontja, a tánc. A végzősök nem a megszokott koreográfiával készültek, hanem egy formabontó bugizást mutattak be. Összesen 13 fiatal foglalta el az emelvényt, akik között az iskolában tanult minden szakmának voltak képviselői.

Nekem ez már a második szalagom, az elsőt az érettségi előtt kaptam. A legjobban a barátok és a társaság fog hiányozni ebből a suliból. Két év alatt nagyon sok mindent megtanultam erről a szakmáról, amit használni tudok majd az életben. A gyakorlati képzéseket egy autószerelő műhelyben végeztük, az elméleti tananyagot pedig az iskolában tanultuk. Most, a vizsgák elvégzése után a tűzoltósághoz szeretném majd beadni az életrajzomat” – nyilatkozta Muzsik Attila, 2/14/A osztályos tanuló, aki autószerelőnek tanult.

Muzsik Attila

 

Sz.Viktor