A város összes szakintézménye, szakközépiskolája energetikai korszerűsítésen fog átesni, ez alól nem kivétel a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskola sem. Az intézmény külseje, ami 303 millió forintból újul meg, már látható átalakuláson ment keresztül, azonban a munkálatok, még nem értek véget. Hegedűs Zoltán, polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, az a cél, hogy az iskola belseje is megújuljon, valamint bővíteni is szeretnék az szakközépiskolát, tekintettel a felnőtt képzés iránti fokozódó érdeklődésre.

„Nagyon rossz állapotban volt maga az épület, a nyílászárók, azért voltak becsavarozva, mert az oktatók féltek, hogy kiesnek. A Modern Városok Programban arra kértünk lehetőséget, hogy az iskolának ne csak a külsejét, belsejét is felújítsuk, valamint az eszközrendszerét is bővítsük, így egy XXI. századi szakközépiskolát tudjunk létrehozni. Ehhez kapcsolódik az a 450 millió forintos oktatásfejlesztési program, amelyről tegnap adott hírt a szakképzési centrum” – fogalmazott Hegedűs. Hozzátette: a bővítésre elsősorban azért van szükség, mert a felnőttképzés lehetőségével, egyre többen élnek. Megjegyezte: az iskolában azokat a szakmákat tanítják, amikre a helyi vállalkozóknak szüksége van.

Pap András, a Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskola tagintézmény vezetője tájékoztatott, hogy a továbbiakban jó lenne megújítani az 1973-ban épült intézmény belsejét is, amire sor kerülhet a Modern Városok Programnak hála.

„Legalább ilyen fontos lesz, hogy eszközök is kerüljenek a felújított épülete, hiszen az életben napi szinten, modern eszközökkel fognak találkozni az itt tanulók. Ne mondhassák azt, hogy egy múzeumban végeztek” – tette hozzá a tagintézmény vezetője.

A Kalmár Zsigmondba jelenleg 381 fő nappali, 182 fő pedig esti tagozatra jár.

n.j.