Mint korábban a vasarhely24 beszámolt róla, szerdán délben került sor a szavazószámláló bizottsági tagok „utolsó csoportjának” eskütételére és oktatására. Miközben Márki-Zay Péter polgármesterjelölt cáfolta, hogy hívására Gulyás Márton Vásárhelyre jönne vasárnap, a Mérce tegnapelőtti cikkében többek között arról írt, Márki-Zay Péter szavazatszámláló delegáltjai közül 70 helyi delegált mellett, főleg Budapestről, a Közös Ország Mozgalom aktivistái közül érkeznek majd harmincan Vásárhelyre.

A Kereszténydemokrata Néppárt vásárhelyi szervezetének elnöke, Bálint Gabriella kedden a promenad.hu-nak kifejtette, a Mérce nevű blogoldal azt írja, az összellenzéki támogatással induló jelölt egyik szavazatszámláló bizottságba delegált munkatársa a blognak elmondta, körülbelül egy hónapja kérte meg Márki-Zay Péter a Közös Ország Mozgalom aktivistáit, legyenek szavazatszámláló bizottsági delegáltjai.

Olvasóink a  szavazatszámlálók között több országosan is ismert arcot véltek felfedezni. Többen azt írják anarchista mozgalmak, akciók, vagy egyéb kormányellenes megmozdulások résztvevői is beülnek a szavazatszámláló bizottságokba.

 

Itt lesz például Kiszely Tibor, aki tagja a Közös Magyarország Mozgalomnak, és anarchistaként részese volt Gulyás Mártonnal az Állami Számvevőszék központi épületének megrongálásában, narancssárgára való lefestésében,

vagy Tartó Levente a mozgalom budapesti koordinátora, Facebook oldalának kezelője.

 

Vásárhelyre érkezik a Közös Magyarország Mozgalomtól Igaz Katalin, aki korábban (2010-ben) az LMP III kerületi önkormányzati képviselőjelöltje volt, egyébként pedig az Olimpia-ellenes mozgalom egyik fő aláírásgyűjtőjeként is tevékenykedett.

Itt lesz a Városvédők nevű szervezet aktivistája, szóvivője Sipos Anna, de szintén a Gulyás Márton vezette Közös Magyarország Mozgalomtól érkezik Tóka Gábor András, politológus, a CEU tanára.

A hétfői nap is tartottak esküt szavazóköri delegáltaknak. Úgy tudjuk, egy migránsszervező szervezet résztvevői listájában szereplő aktivista is esküt tett, akit Békefi Eszternek hívnak.

forrás: vasarhely24.com