Hódmezővásárhely városa egy több generációs szövetség. Minden generációnak felelőssége van az előtte és utána következőkért. A mai fiataloknak és a mai felnőtteknek nagy a felelősségük az előttünk járó idősekért. Az ország gazdasági teljesítménye sokat javult, és meggyőződésem szerint ez nem következett volna be anélkül, ha az előttünk járó idősek nem tettek volna le 30-40 évnyi munkát az asztalra. Ezért köszönet, hála, elismerés és támogatás illeti azokat az időseket, akik a XXI. századi Magyarország fejlődésének, gyarapodásának, gazdagodásának a lehetőségét megalapozták. Ezért tartom azt fontosnak, hogy a város politikájában és az országban is olyan munkát végezzünk közösen, ahol az idősek támogatásának helyet, lehetőséget biztosítunk” – fogalmazott Lázár János.

Lázár János

A politikus hozzátette, hogy a városnak komoly kötelessége a bölcsődék, óvodák, iskolák és egyéb intézmények felújítása mellett az is, hogy a Kovács-Küry Időskorúak Otthonára, és annak közösségére is áldozzon. Az épület nagyon leromlott állapotban van, ezért Lázár János támogatja Hegedűs Zoltán azon törekvését, miszerint két éven belül teljesen felújítanák az intézményt.

Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere azzal a jó hírrel érkezett a farsangi mulatságra, hogy az időskorúak otthona kívül belül meg fog újulni. A munkálatok júniusban kezdődnek.

Nagyon fontos az, hogy mi, hódmezővásárhelyiek gondolunk az idősekre. Gondolunk azokra, akik előttünk dolgoztak, építették ezt a várost. Ezt soha nem szabad elfelejtenünk. Meg kell tanítanunk a fiatalokat arra, hogy becsüljük meg az elődeinket, a munkájukat. Becsülni kell azokat, akik felépítették Hódmezővásárhelyt. Azt a várost, melynek az alapjaira mi tovább tudunk építkezni, annak érdekében, hogy unokáink, a gyerekeink szebb és jobb környezetben tudjanak élni” – mondta el Hegedűs Zoltán.

Hegedűs Zoltán

Az elöljáró kifejtette, hogy Kovács-Küry Időskorúak Otthona teljesen meg fog újulni. A munkálatokat a tető helyrehozásával kezdik, továbbá megújul a fűtési rendszer és a nyílászáró rendszer is. Ezt követően, 2019-ben korszerűsítik az épület belsejét is.

A beszédeket követően megkezdődött az igazi, hamisítatlan farsangi mulatozás. Az otthon lakói és munkatársai jelmezekben járultak a közönség elé, hogy bemutassák a betanult produkciókat. Voltak egyéni farsangolók és akadtak csoportos előadások is. Találkozhattunk Korda Györggyel és Klárikával, de Zámbó Jimmy is énekelt a publikumnak.

Sz.Viktor