Bálint Gabriella

Szerdán, a Csúcsi olvasókörben tartott fórumán Márki-Zay Péter maga jelentette be, hogy a felforgató tevékenységéről ismertté vált baloldali tüntetésszervező, Gulyás Márton is Hódmezővásárhelyre jön. Az interneten elérhető videó tanúsága szerint az összellenzéki támogatással induló, magát mégis függetlennek nevező polgármesterjelölt úgy fogalmaz: „Gulyás Marciék jönnek kamerával Vásárhelyre, és megfigyelőként részt vesznek a szavazás csalásmentes biztosításában.”

Pénteken azonban közleményben cáfolta ezt. Akkor azt írta, aznap beszélt először Gulyás Marcival, aki mégsem tervez Vásárhelyre jönni. Ezzel szemben egy internetes blogoldalon ma kiderült: Márki-Zay meghívására mégis Vásárhelyre érkezik a Gulyás által létrehozott Közös Ország Mozgalom több tagja – hívta fel portálunk figyelmét Bálint Gabriella.

A Kereszténydemokrata Néppárt vásárhelyi szervezetének elnöke kifejtette, a Mérce nevű blogoldal azt írja, az összellenzéki támogatással induló jelölt egyik szavazatszámláló bizottságba delegált munkatársa a blognak elmondta, körülbelül egy hónapja kérte meg Márki-Zay Péter a Közös Ország Mozgalom aktivistáit, legyenek szavazatszámláló bizottsági delegáltjai.

A Közös Ország Mozgalmat a szervezet weboldala szerint Gulyás Márton hívta életre a 2017-es tavaszi tüntetéshullám csúcspontján, a budapesti Szabadság téren. Gulyás az egyik legismertebb Soros aktivista, az általa életre hívott mozgalom pedig az egyik legfontosabb Soros György által támogatott szervezet.

X