A rendezvényen több csapat is részt vett, hogy összemérjék tudásukat és ügyességüket a hagyományos disznóvágásban és annak feldolgozásában, a finomabbnál finomabb ételek elkészítésében. Volt sült hagymás vér, sült hurka, kolbász, máj és hús, valamint bográcsban főtt székelykáposzta.  A jó hangulatú napot Bunyós Pityu mulatós műsora zárta.

Az esemény zavartalan lebonyolításának biztosítására, az ide érkező vendégek útbaigazítására és a gépjárművek irányítására, valamint azok őrzésére felkérést kapott a Szentes Polgárőrség Egyesület.  
A feladat végrehajtásában három fő vett részt, munkájukat megelégedéssel végezték, azt elismerően a helyi polgármester és a “falunapon” megjelentek egyaránt megköszönték – mondta el Szabó Zoltán az egyesület sajtóreferense.

Forrás: Magyari Béla
Fotó: Szabó Zoltán