„Hagyományos jótékonysági bálunk tapasztalatai az elmúlt években mutatják, hogy a báli eseményeket követő kéthetes időszakban az adakozók még friss emlékeket őrizve  az esemény hangulatából, utólag is kifejezik adakozó kedvüket. Így volt ez az idei évben is. Rekordot állított fel 2018-ban az adakozók közössége, 12 millió forintot meghaladó összeg gyűlt össze” – mondta dr. Kallai Árpád. Hozzátette, a mostani jótékonysági bál célja a várandós ellátás fejlesztése volt, mert szeretnék a hódmezővásárhelyi és környékbeli anyákat a lehető legkomfortosabban ellátni és legnagyobb biztonságban tudni. Az előző évek adományai is alátámasztják azt, hogy idén rekord méretű összeg gyűlt össze. 2014-ben 6 millió forint, 2015-ben 4.650.000, 2016-ban 4.900.000, tavaly pedig 6.670.000 forint összeg folyt be az adományozóknak köszönhetően..

A főigazgató egyúttal köszönetet mondott minden civil szervezetnek, magánszemélynek az adományokért, és külön háláját fejezte ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő felé, aki a bál fővédnöke volt.

Dr. Kallai Árpád

Dr. Pálinkás Attila, az Életünkért-Egészségünkért Hódmezővásárhely Lakosságáért Alapítvány kuratóriumi elnöke a hétfői sajtótájékoztatón kiemelte, az alapítvány évek óta a kórház vezetőségével összefogva határozza meg azokat a célokat, amelyek megvalósításához az orvos bálon folynak be adományok. Idén a Szülészeti-  nőgyógyászati osztály felügyelete alatt működő eszközök és várandós ellátás fejlesztésére fordítják a 12 millió forintot, ebből előreláthatólag egy nőgyógyászati UH készülék beszerzése és a várandós ellátás különböző fejlesztései valósulnak meg. Az egyeztetéseket hamarosan megkezdik a Szülészeti-és Nőgyógyászati Osztály vezető főorvosával, Dr. Borthaiser Zoltánnal.


Dr. Pálinkás Attila

Dr. Pálinkás Attila kiemelte, noha az egészségügy területén bővülnek az anyagi lehetőségek és források, még sok tekintetben szükség van arra, hogy különböző fejlesztések valósuljanak meg. Ennek érdekében a kórház lapítványa, az Életünkért-Egészségünkért Hódmezővásárhely Lakosságáért Alapítvány tisztelettel várja az adózók 1 százalékának felajánlásait is. Az Életünkért-Egészségünkért Hódmezővásárhely Lakosságáért Alapítvány adószáma: 19083333-1-06

 

Ács Helga