Az a hisztéria, ami zajlik a vásárhelyi polgármester-választás kampányában, az méltatlan Almási István emlékéhez és méltatlan ahhoz a helyzethez, hogy egy haláleset után kell másfél évre polgármestert választani – fejtette ki televíziónknak adott interjújában Lázár János.

– 2019-benhelyhatósági választás lesz, ami azt jelenti, most csak polgármester-választásra készülünk, tehát az erőviszonyok a képviselő-testületben és a város politikai életében változatlanok. Semmiféle racionális józan érv nem szól amellett, hogy nagy változások legyenek ebben a helyzetben – fogalmazott Lázár János.

Az országgyűlési képviselő szerint vannak olyan politikai erők, akik a parlamenti választások közelsége miatt ezt a helyzetet ki akarják használni.

-Most Hódmezővásárhely megint egy kicsit a botrányok városa lett a sikerek helyett. Én azt kérem minden jelölttől, hogy ne hozzanak szégyent Hódmezővásárhelyre, akik a kampányban részt vesznek, azoktól meg azt kérem, hogy ne sértegessék Hódmezővásárhelyt. Nagyon durva és csúnya dolgok hangoznak el, kifejezetten az embert hódmezővásárhelyi önérzetében próbálják megsérteni. Provincializmussal, vidékiességgel, butasággal, parasztsággal vádolva, ami úgy gondolom, minden egyes józan érzésű embernek sérti a fülét – tette hozzá a politikus.

A Lázár Jánossal készült teljes beszélgetést holnapi Híradónk után láthatják nézőink.

Forrás: vasarhelyitv.hu