Tóbiás Ákos (15) és Kacsari Szebasztián (13) jó barátok, és rendszeresen korcsolyáznak együtt. Mit korcsolyáznak? Száguldanak és különféle figurákkal rukkolnak elő. Ákos a HSZC Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakiskolájának tanulója már 9 éve hobbi szinten űzi ezt a sportot. “Szeretünk ide járni, minden második nap kint vagyok. Baráti a légkör. Tudunk kicsit “őrültködni” együtt. Gyakran vetjük be ilyenkor a 666-ot, ami azt jelenti, hogy libasorban megyünk egymás után, miután eldöntöttük, ki hányadik a sorban, majd egy kijelölt helyre befarolunk” – mesélte Ákos, aki noha éppen tegnap előtt esett egy hatalmasat a pályán, vérálafáutással a térdén is remekelt vasárnap délután a korizásban. Szebasztián (Varga Tamás Általános Iskola) 6 éve korcsolyázik, esett már nagyot ő is. A fiúk azt is elárulták, miután véget ér a jégpálya szezonja, görkorira váltanak. A suhanás mindenek felett!

A két jó barát a kedvünkért több figurát is bemutatott, öröm volt nézni őket, milyen lelkesen, ügyesen és jókedvűen hódolnak hobbijuknak.

A hódmezővásárhelyi jégpálya minden nap 8 és 20 óra között üzemel. A karbantartások, ha szükségesek, 11 órától 12 óráig és 15 órától 16 óráig tartanak.

 

Ács Helga