Már októberben elkezdték a felkészülést a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája végzős diákjai. A kemény munka meg is hozta az eredményét, hiszen egy rendkívül látványos táncprodukciót láthatott a közönség az iskola báljának nyitányaként.

Az érettségi közeledtével visszatekinteni arra az időszakra, amikor ide kerültek a diákok, és most látni azt, hogy hamarosan kirepülnek az iskola falai közül, egy kicsit megható. Diákjaink nagy része egészségügyi képzésben részesült, és mivel nagyon nagy munkaerőhiány van ezekben a szakmákban, jól el tudnak majd helyezkedni. Hasonló a helyzet az informatika ágazattal, valamint a szépészeti ágazatban is.” – nyilatkozta Hornyák János, tagintézmény-vezető.

Hornyák János

A bál fővédnöke Dr. Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő volt, a védnöki szerepben pedig Árva-Nagy Sándorné, a Hódmezővásárhelyi szakképzési Centrum főigazgatója, és Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere tette tiszteletét a diákbálon.

A végzősök először egy kis ajándékkal kedveskedtek a díszvendégeknek, majd sorra vonultak a tánctérre, hogy elkápráztassák családtagjaikat, barátaikat. Nehéz lenne megmondani, hogy az előadott cha cha cha, angolkeringő és bécsi keringő közül melyiket sikerült a legszebben eltáncolni, hiszen a párok mind a három koreográfiát profi módon mutatták be.

Az volt a cél, hogy mozgalmas legyen a tánc, és ezt a kis teret be tudjuk tölteni úgy, hogy ne tűnjön nagyon állónak a dolog. Kevés figurából és sok térformából építkeztünk. Volt olyan koreográfia, amiben 16-18 pár táncolt, de olyan is volt, mikor több mint 20 pár volt a parketten. Olyan zenét választottunk a tánchoz, ami a diákoknak is tetszik és a közönség szívéhez is közel áll” – mondta el Móczó János, a koreográfia betanítója.

Móczó János

Bence és párja 12/C osztályos tanulók. Már nagyon régóta jóban vannak, és ha már négy évig együtt tanultak, úgy gondolták, hogy együtt is ropják a diákbálon. A fiataloknak a legnagyobb problémát azt jelentette, hogy a próbák miatt a tanulás kicsit háttérbe szorult, pedig közeleg az érettségi. Ebben a nehéz időszakban a páros családtagjai nagyon sokat segítettek nekik, így sikerült áthidalni az akadályokat. Bence és párja a cha cha cha táncot szerette a legjobban.

Balzam Bence és párja

Nagyon jó iskola az Eötvös, szeretem az osztályomat, hiszen nagyon összetartóak vagyunk, mindenben kisegítjük egymást. Nagyon fárasztóak voltak a próbák, és nehéz volt összeegyeztetni a tánctanulást és az egyéb elfoglaltságokat. Nagyon nehéz lesz az érettségi, sokat kell tanulni rá. Mivel focizom, szeretnék edzőnek továbbtanulni” – mesélte el Dukai Tamás, akinek párja, Hanák Adél Orosházán tanul. Adél hozzátette, hogy náluk is nagy hagyomány a bálozás, így nem volt neki ismeretlen a terep.

Dukai Tamás és Hanák Adél

A nyitótáncok után felszolgálták a vacsorát, így az estét teli hassal tudták végig mulatni a vendégek. A remek hangulathoz remek zenekar is illett. A muzsikát a Wurlitzer Zenekar szolgáltatta.

Sz.Viktor

Fotók: Sz.Viktor, n.j.