Február 16-án, pénteken kora este koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak Hódmezővásárhelyen. A város kiváló sportemberére, Török Sándorra emlékeztek a családtagok, barátok és helyi sportbarátok. A megemlékezést követően pedig kiosztották a Török Sándor vándordíjat is.

Az elismerést a 18 éves Benkő Martin kapta, a HVSC ifjúsági csapatának játékosa, akinek az elmúlt években már a felnőttek között, az OB I/B-ben is volt lehetősége bemutatkozni.

Benkő Martin

„Második osztályban kezdtem el vízilabdázni. Egy osztálytársam, aki már játszott, ő invitált engem. Lejöttem, kipróbáltam és megtetszett ez a sport, igazán magával ragadott. Kapás hátsó és szélső posztokon játszom, főként inkább kapáson. Nagyon büszke vagyok, hogy én kaptam ezt a díjat. Ez egy csapatsport, hogy én kapom a díjat, azt leginkább a csapattársaknak köszönhetem. A felnőttek között játszanom pedig hatalmas megtiszteltetés, tanítanak, irányítanak és nagyon sokat segítenek. Nekik is nagyon hálás vagyok” – fogalmazott a díjazott, Benkő Martin.

Pölös Gábor

A rendezvényen Pölös Gábor, a HVSC elnökségi tagja is részt vett, aki értékelte az egyesület elmúlt évét.

„Utánpótlás csapataink közül a fiatalok szépen szerepeltek a vidékbajnokságban, megnyerték a csoportjukat, így idén már eggyel magasabb csoportban indultak és ott is az élen állnak. A gyermekkorosztályban már kevésbé volt sikeres az év, az utolsó előtti helyen végeztek. A serdülők és az ifisták viszont a második és az első helyet szerezték meg. A férfi OB I/B-s csapat bennmaradt a bajnokságban, ami a jelenlegi keretünkkel sikernek nevezhető. Az edzés munkán kellene egy kicsit javítani. Az OB II-es csapat a 18. helyen szerepelt, itt viszont nem az eredmény a lényeg, az idősebb játékosok játszanak és inkább a részvétel a fontos. A női OB I/B-ben a negyedik helyet szereztük meg.”

Kenéz László

A díjátadón a HSÚVC tagjai is részt vettek, többen elismerésben részesültek az elmúlt évi munkájukat illetően. Kenéz László, az egyesület elnöke szintén értékelte a 2017-es év munkáját:

„Kiemelkedő év volt a 2017-es. Egyrészt az öregfiúk vízilabda csapat és a senior úszok is kiválóan szerepeltek. A senior úszóink a Masters VB-n dobogós helyeket és jó helyezéseket értel el. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy 26 fő vett részt a Masters VB-n. A többiek pedig, akik ezen a versenyen nem voltak ugyan ott, országos bajnoki címeket és szintén remek helyezéseket értek el. AZ utánpótlás részlegünk, ha lehet még ezt is hajazta. Az országos pontversenyben a 13. helyen szerepeltünk, ami a városi egyesületek közül messze a legjobb eredmény. Hatalmas fejlődés előtt állunk. Március végén lesz az Országos Felnőtt Bajnokság, ha minden jól alakul és töretlen lesz a fejlődés, akkor úgy gondolom ott is nagyot fogunk dobbantani.”

szcs