A támogatás két kezdeményező polgármestere: Hajnal Gábor (Földeák) és Borsos József (Mártély), illetve makói kollégájuk, Farkas Éva Erzsébet

Két polgármester, a földeáki Hajnal Gábor és a mártélyi Borsos József kezdeményezte azt, hogy szülessen egy olyan dokumentum, mellyel támogatni kívánják a 2018. április 8-ai országgyúlési választásokon a Csongrád megyei 4-es választókerületben induló Lázár Jánost. Ez a nyilatkozat elkészült, melyet pénteken ünnepélyes keretek között írta alá a földeáki községháza dísztermében az érintett 18 település vezetője.

Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörével megbízott alpolgármestere, Hegedűs Zoltán

– Ez a nyilatkozat nem csupán arról szól, hogy kivel, hanem arról is, hogyan képzeljük e jövőnket, hiszen az eddig is megkapott támogatásoknak köszönhetően fejlődhettek, illetve bízom benne, hogy fejlődni is tudnak a későbbiekben is településeink – nyilatkozta a földeáki Hajnal Gábor. A házigazda szerepét betöltő polgármester hozzátette: nagyon szimpatikus volt számára Lázár János azon kijelentése, hogy ne ő mondja meg, mi kell egy-egy önkormányzatnak, hanem az ott élők állítsanak össze egy programcsomagot, mire van szükségük, s ő azt fogja támogatni. Hajnal Gábor reméli, hogy ez a jövőben is így lesz.

Locskai Zoltán (Nagylak) és Simonné Sinkó Erika (Óföldeák) polgármestere

– Ezen szövetség létrejötte nem csupán gazdasági érdekekből, hanem a polgári, emberi értékek védelméből is fakad – vette át a szót Farkas Éva Erzsébet. A makói polgámester kiemelte: ezért se a számára, se a többiek számára nem lehet kérdés, kit is támogassanak a választásokon. Ezen akaratukat írásba is foglalták, s a nyilatkozatot Borsos József mártélyi polgármester olvasta fel:

##audio:5381##

Nyergesné Kovács Erzsébet (Csanádpalota), Galkóczkiné Krobák Mária (Kövegy) és Martonosi György (Maroslele)

A nyilatkozatot aláíró polgármesterek névsora: Csirik László (Ambrózfalva), Szekeres Ferenc (Apátfalva), Csjernyik Zoltán (Csanádalberti), Nyergesné Kovács Erzsébet (Csanádpalota), Hajnal Gábor (Földeák), Hegedűs Zoltán (Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere), Horváth Lajos (Királyhegyes), Szegvári Ernőné (Kiszombor), Galkóczkiné Krobák Mária (Kövegy), Farkas János (Magyarcsanád), Farkas Éva Erzsébet (Makó), Martonosi György (Maroslele), Borsos József (Mártély), Lőrincz Tibor (Nagyér), Locskai Zoltán (Nagylak), Simonné Sinkó Erika (Óföldeák), Radó Tibor (Pitvaros) és Szél István (Székkutas).

Az érintett települések vezetői és az általuk aláírt nyilatkozat. A képről hiányzik: Szekeres Ferenc (Apátfalva), Szegvári Ernőné (Kiszombor) és Horváth Lajos (Királyhegyes)

Munkatársunktól. K.