A tavaszi szezon eddigi két mérkőzéséből mindkettőt megnyerte a Nyíradony, míg a Vásárhelynek a kettőből egyet, a legutóbbit sikerült behúznia. Ez a különbség. A közös viszont az, hogy mindkét együttes verni tudta a dobogó környékén szereplő Kispest NKK-t, fontos skalpot begyűjtve ezzel. A gárdák szombaton egymás ellen bizonyíthatnak.

Ősszel erre már volt példa, akkor 29-26 arányban a HLKC örülhetett jobban, igaz a helyzet nem volt egyértelmű, a végjátékban sikerült felülmúlni az ellenfelet.

A siker kulcsa egyrészt az lehet a HLKC számára, ha sikerül átmenteni a Kispest elleni formát és az ottani küzdőszellemet és csapatjátékot, nem beszélve az egyéni teljesítményekről, amelyek sokat nyomhatnak a latba.

Varga József vezetőedző ugyanakkor nincs könnyű helyzetben, hiszen a héten több játékosa is betegséggel küzdött, jó néhányan nem tudtak becsatlakozni az edzésmunkába, így mindenképpen kérdéses, hogy kik azok, akik buszra szállnak szombaton.

“Motiváltan készülünk a Nyíradony elleni mérkőzésre, nagy lökést adott a jó erőkből álló Kispest elleni múlt hétvégi diadalunk. A Nyíradony tavaszi eredményei tiszteletet parancsolnak, otthon különösen erősek. Egészen biztos, hogy 100%-os teljesítmény kell mindannyiunktól, ha haza akarjuk hozni a két bajnoki pontot. A védekezésünkön lehet még csiszolni, de határozottan kezd összeállni és az elmúlt fordulóban a támadásaink is jól működtek. Jó úton járunk, ezt szeretnénk szombaton is bizonyítani!” – nyilatkozta Herceg Réka, a csapat játékosa a HLKC.hu-nak.

Nyíradony VVTK – Hódmezővásárhelyi LKC
NBI/B keleti csoport, női felnőtt bajnokság – 16. forduló
2018. február 17., 17.00 – Nyíradony
Játékvezetők: Budai-Bock Krisztián, Rácz László
Versenybírók: Nyárádi Bertalan, Tordai Ilona

szcs
Fotó: hlkc.hu