Promenád.hu: Munka vagy szórakozás lesz az amerikai látogatás?

St. Martin: Három hétre megyünk Amerikába, és lesz öt előadásunk. Ezt február 20-tól szerveztük, és majd meglátjuk, hogy a többi hogy alakul, de a március 3-át egészen tudjuk, hogy hol fogjuk tölteni. Meghívást kaptunk ugyanis az Oscar-gálára, hogy zenéljünk, hiszen Enyedi Ildikó rendező Testről és lélekről című filmje Oscar-várományos, és a szervező ránk gondolt.

Promenád.hu: A televízió által is közvetített show-műsoron lépnek fel, vagy az utána következő zártkörű partin?

St. Martin: Köszönöm, hogy rákérdeztél. Ez a zártkörű parti. A nagy gálára megvannak az előadók, és ott ennyire rögtönözni nem lehet.

St. Martin és családja a február 14-i vásárhelyi zenés előadáson

Promenád.hu: Milyen csapattal megy?

St. Martin: A fiammal fogunk fellépni. Öt számot fogunk eljátszani, amelyet igazítunk Enyedi Ildikó filmjének hangulatához. A zenész kollégáimat, akikkel fel szoktam lépni, nem tudom vinni. Viszont tavaly a 24. albumom kapcsán összejött egy kiváló csapat.

Promenád.hu: Máshogy készül egy ilyen különleges alkalomra az előadó?

St. Martin: Nem tudok másképp készülni. A legjobb tudásom szerint készítem elő minden alkalommal a hangszereket, illetve adom elő a dalokat. Az mindenképpen fontos, hogy tudjam, hogy hol lesz az előadás, kiknek fogok játszani, milyen alkalom, milyen apropó köré kell fűznöm a dalokat. Ebben az esetben fontos, hogy ismerjem Ildikó filmjét, tudjam, hogy miről szól. ezért azokat a lelkületű dalokat fogom választani, ami illik hozzá.

Promenád.hu: Kikből fog állni a közönség?

St. Martin: Nem tudom még, hogy kik lesznek ott. Taratinóról mondták, hogy ott lesz talán. Vele nagyon szívesen találkoznék. A zenészek közül jó lenne, ha ott lesz, Marcus Millerrel vagy Steve Gadd-del találkozni. Jack Nicholsonnal is szívesen ráznék kezet, és van még jó néhány, akiket szívesen látnék a fellépők között vagy a vendégek között.

ÉR.